Masterproef

Meer info over de masterproef aan de FEB

Masterproef Bestuurskunde en publiek management, Business Economics, Business Engineering, Economics, Handelswetenschappen, Algemene economie, Bedrijfseconomie: bedrijfseconomie, Educatieve master

  • Alle info (procedure, deadlines, richtlijnen en tips voor de uitwerking,…) m.b.t. de masterproef vind je terug op de UFORA-cursus "Masterproeven FEB/master’s dissertations FEB" (FX00002). Ook alle communicatie m.b.t. de masterproef verloopt via deze cursus.
   Zit je in 3de bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma: voeg zelf manueel deze cursus toe aan jouw Ufora (zie hieronder)!
   (Zodra je officieel de masterproef hebt opgenomen in je curriculum (OASIS) word je automatisch toegevoegd aan deze UFORA-cursus.)
  • voor de studenten 3de bachelor, schakel- en voorbereidingsprogramma wordt er eind juni een infomoment en vragensessie georganiseerd.
  • In juli wordt de onderwerpenlijst geactualiseerd en kan je beginnen zoeken naar een onderwerp en promotor.

Hoe inschrijven in de UFORA-cursus Masterproeven FEB/master’s dissertations FEB?

 1. Ga naar naar http://ufora.ugent.be
 2. Log in met jouw UGent-account
 3. In de rechtermenubalk: klik op "inschrijven in cursus"
 4. Zoek op "masterproeven"
 5. Selecteer de cursus "Masterproeven FEB/Master's Dissertations FEB" (ter controle; deze heeft de cursuscode FX00002)
 6. Klik op "inschrijven cursus"
 7. Vanaf nu vind je deze UFORA-cursus in jouw UFORA-overzicht terug (in de categorie 'non-OASIS')

Masterproef Bedrijfseconomie: fiscaliteit

 •  Alle info (procedure, deadlines, richtlijnen en tips voor de uitwerking,…) m.b.t. de masterproef vind je terug op de UFORAcursus Masterproef (F000912A).  Ook alle communicatie verloopt via deze cursus. Zodra je de masterproef hebt opgenomen in je curriculum (OASIS) word je automatisch toegevoegd aan deze UFORAcursus. Je hoeft voor de start van het academiejaar geen verdere acties te ondernemen, alle nodige info is terug te vinden in de UFORAcursus.

Masterproef Master of Science in Banking and Finance

 • De masterproef/ het afstudeerproject is bedoeld als werkstuk waarin de studenten hun kennis van de voorafgaande cursussen kunnen aanwenden om een oplossing te bieden voor een praktisch probleem.
 •  Alle info (procedure, deadlines, richtlijnen en tips voor de uitwerking,…) m.b.t. de masterproef vind je terug op de UFORAcursus Masterproef/Master’s Dissertation (F000729). Zodra je de masterproef hebt opgenomen in je curriculum (OASIS) word je automatisch toegevoegd aan deze UFORAcursus.
 •  De onderwerpenlijst wordt kenbaar gemaakt tijdens het eerste semester. Er wordt dan ook een infomoment en vragensessie georganiseerd. De definitieve toewijzing gebeurt op een einde van het eerste semester. Tijdens de laatste twee maanden van het tweede semester wordt er fulltime aan de masterproef gewerkt.