Wat met de talen?

Door de groeiende internationalisering is talenkennis uiterst belangrijk, zowel tijdens de opleiding als voor de job achteraf.

In de opleiding economische wetenschappen, toegepaste economische wetenschappen en handelsingenieur staan economisch Frans en economisch Engels in de eerste twee bachelorjaren op het programma. In het derde bachelorjaar economische wetenschappen kunnen studenten naast economisch Frans en economisch Engels ook kiezen voor economisch Duits of economisch Spaans.

In de opleiding handelswetenschappen volg je drie taalvakken in het eerste en tweede bachelorjaar. Economisch Engels en economisch Frans zijn verplicht. Daarnaast kies je voor economisch Duits of economisch Spaans. In het derde bachelorjaar volg je nog twee van je drie eerder gekozen talen verder.

In de opleiding bestuurskunde en publiek management volg je twee taalvakken gedurende de drie bachelorjaren. Je kiest voor Engels, Frans of Duits.

Niveau bepalen

Wil je weten of je over de vereiste basisvaardigheden beschikt? Je kan met behulp van de DIALANG-test je niveau bepalen. Klik hier om de test te starten. Na het opstarten van DIALANG klik je eerst 'Instructies in het Nederlands' aan, daarna klik je op de vervolgtoetsen en op OK, en tenslotte kies je een taal. Tijdens het afleggen van de test krijg je per vaardigheid 30 vragen, gevolgd door je ERK-niveau en feedback op je antwoorden. We verwachten dat je voor de verschillende vaardigheden (luisteren, schrijven, lezen, woordenschat en grammatica) het niveau B1 (Frans)/B1 (Engels) behaalt bij aanvang van de studies.

Alternatief traject

Studenten die anderstalig zijn en zo goed als geen secundair onderwijs in het Nederlands hebben gevolgd, kunnen ervoor kiezen om 'Economisch Frans' of ' Economisch Engels' te vervangen door 'Economisch Nederlands voor Anderstaligen'.

Meer informatie over dit alternatief traject vind je hier terug.