Wij zijn #UGentFEB!

Wij zijn een faculteit op mensenmaat. Toegankelijk, divers, bruisend en aangepast aan individuele noden. Welkom in jouw tweede thuis.

Bekijk meer foto's van het leven op onze campus

Kleine afstand tussen lesgever en student

Onze lesgevers zijn zeer toegankelijk. Niet alleen kan je hen aanspreken vóór, tijdens of na de les, maar vaak kruis je hen ook in de wandelgangen of ontmoet je hen op de fiets. Spreek hen gerust aan, stel jouw vraag of maak een praatje over jouw persoonlijke ambities. Ze zullen jou met veel plezier helpen of adviseren.

We are #UGentFEB

Ruime begeleiding

Nood aan een babbel of weet je niet hoe je start met studeren? Ben je niet helemaal mee met de leerstof? Maak gebruik van de ruime individuele en groepsbegeleiding van onze studie- en trajectbegeleiders van het Monitoraat.

Zij begeleiden een aantal vakken uit eerste bachelor. Je kan bij hen terecht met vragen over de leerstof en zij zijn het aanspreekpunt voor al je vragen over studiehouding, studieplanning en studiemethode. Daarnaast organiseren zij voorbeeldexamens en helpen ze jou zoeken naar oplossingen wanneer je studie minder wil vlotten (concentratie-problemen, faalangst, uitstelgedrag, ...).

Ontmoet nieuwe mensen

Maak kennis met gelijkgestemden en gemotiveerde medestudenten. Tijdens de introductiedag leer je alvast heel wat nieuwe mensen kennen uit jouw richting. Sluit je aan bij onze facultaire studentenverenigingen VEK en Moeder Lies of één van de vele andere verenigingen die de UGent rijk is. Zo maak je snel kennis met heel wat gelijkgestemden en wordt jouw studententijd onvergetelijk.

Studenten beslissen mee

We creëren een dynamische en stimulerende omgeving voor studenten en personeelsleden waarin zij zich kunnen ontplooien. Daarom hechten we bijzonder veel belang aan de participatie van studenten in de facultaire besluitvorming. Via de studentenraad Stuveco worden eventuele problemen snel aangekaart, waken we over de opleidingskwaliteit en sleutelen we samen aan onze toekomst.

Gent studentenstad

Gent is een mooie en historische stad met een open en progressieve cultuur en is de grootste studentenstad van Vlaanderen. De Arteveldestad kent een bruisend uitgaansleven, tal van sportieve en culturele activiteiten, veel groene ontmoetingsplaatsen en honderden culinaire adresjes waar het leuk vertoeven is. Voor ieder wat wils!