Gezocht: proefpersonen

Interesse in sport en wetenschappelijk onderzoek ? Word onze proefpersoon!

 

Vrijwillig registreren kan hier

 

Het onderzoek binnen het Sport Science Laboratory van de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen focust op verschillende aspecten van Sport en Beweging. Zo wordt er onder meer onderzoek verricht naar het optimaliseren van trainingsprogramma’s en voedingssupplementen ter verbetering van de inspanningsprestatie of gezondheid. Alsook wordt onderzoek verricht naar het reduceren van impact tijdens het lopen in functie van blessurepreventie en het optimaliseren van een aangedreven onderbeen exoskelet.


Voorbeeld van voorgaande studies:

  • Een 12-weken durend geïndividualiseerd trainingsprogramma op de fiets ter verbetering van een inspanningsprestatie.
  • Acute inname van een nieuw voedingssupplement ter verbetering van een intensieve inspanningsprestatie (vb. 6 x 5s herhaalde sprints).
  • Analyseren van de acute pharmacokinetische respons na inname van (sport)voedingssupplementen.

…  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voordelen?
Mogelijkheid om deel te nemen aan fundamenteel of toegepast onderzoek in state of the art sportwetenschappelijk labo. De vergoeding is variabel en is afhankelijk van de belasting: tijd, aantal (invasieve) metingen, voedingsbeperkingen, … . De vergoeding kan bestaan uit een gepersonaliseerd trainingsschema, resultaten en interpretatie van VO2Max test, bepaling van spiervezeltypesamenstelling en/of een (beperkte) financiële onkostenvergoeding.
Voor studenten van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen zal het al dan niet deelnemen aan onderzoek geen positieve of negatieve invloed hebben op de studieresultaten.
Studenten die op het moment dat het onderzoek doorgaat, les krijgen van de onderzoeker zullen niet bij de studie betrokken worden.


Wie?
Iedereen met enthousiasme voor de wetenschap en die zijn steentje wil bijdragen aan het verwerven van nieuwe wetenschappelijk inzichten ter bevordering van de sportprestatie en algemene gezondheid. De specifieke criteria (geslacht, leeftijd, sportniveau, …) om in aanmerking te komen voor de deelname variëren per studie.


Waar?
De meeste onderzoeken vinden plaats in het Sport Science Laboratory te Gent (Watersportlaan 2). Eénmalige metingen kunnen ook plaatsvinden in het Universitair Ziekenhuis Gent (Corneel Heymanslaan 10, Gent). 
Voor aanvang van de testen zoals bij studies met inspanningstesten,… zal je door een arts gescreend worden om de lichamelijke geschiktheid te verifiëren. Deze arts is verbonden aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen.


Interesse?
Interesse voor deelname aan een studie binnen het Sport Science Laboratory te Gent? Vul dan via onderstaande link het informatieformulier in. Je persoonlijke gegevens worden enkel geraadpleegd door de betrokken onderzoekers met respect voor je privacy volgens de nieuwe GDPR (algemene verordening gegevensbescherming): “In overeenstemming met de Belgische wet van 22 augustus 2002 en de Verordening (EU) 2016/679 van 27 april 2016 die vanaf 25 mei 2018 in werking treedt betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens, zal uw persoonlijke levenssfeer worden gerespecteerd.”
Indien je in aanmerking komt voor een specifieke studie, contacteren wij jou via e-mail of telefoon met verdere informatie, op basis waarvan je kan beslissen om al dan niet deel te nemen. Het invullen van het formulier brengt geen enkele verplichting met zich mee voor jou als proefpersoon!


Vrijwillig registreren kan hier