Nieuws voor toekomstige studenten

Voedingsmiddelen met biolabel lijken gezonder en lekkerder

Consumenten vinden producten lekkerder en gezonder wanneer ze een biolabel dragen, dan wanneer ze geen biolabel dragen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit Gent in het wetenschappelijke vaktijdschrift Food Research International.

Lees verder...

Infodagen bacheloropleidingen

Voor elke bacheloropleiding van de UGent is er een infodag

Lees verder...

Rouwregister Etienne Vermeersch

De Universiteit Gent opent een rouwregister voor het overlijden van emeritus-hoogleraar en ere-vicerector Etienne Vermeersch.

Lees verder...

Kies met advies! De UGent deelt haar tips

Ontdek de tweede speciale editie van Durf Denken, het communitymagazine van de Universiteit Gent, specifiek bedoeld voor laatstejaars secundair onderwijs.

Lees verder...

Ontdek de UGent op de Sid-ins

In elke Vlaamse provincie wordt de komende weken een SID-in georganiseerd waar laatstejaars secundair onderwijs kennis kunnen maken met de studiemogelijkheden na het secundair onderwijs.

Lees verder...

Strijd tegen dodelijke kinderkanker zet drie stappen ineens vooruit

In nauwelijks enkele weken tijd hebben onderzoekers drie belangrijke stappen gezet in de strijd tegen de zeer agressieve kinderkanker neuroblastoom.

Lees verder...

Is polariseren een mensenrecht?

'Get Up, Stand Up!’ De UGent viert 70 jaar mensenrechten

Lees verder...

22 UGent-onderzoekers krijgen een prestigieuze erkenning als “Highly Cited Researcher”

Van de in totaal 66 wetenschappers in België die dit jaar op de lijst van meest geciteerde onderzoekers staan, zijn er maar liefst 22 aan de UGent verbonden.

Lees verder...

Bedrijfsleiders brainstormen over opleidingen industrieel ingenieur UGent Campus Kortrijk

Zo’n 80 vertegenwoordigers van verschillende bedrijven in West-Vlaanderen geven op woensdag 28 november hun mening over de industrieel ingenieur van de toekomst.

Lees verder...

Nieuwe boost voor blauwe economie aan de Noordzee

De Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen en het autonoom gemeentebedrijf Haven Oostende richtten vandaag de nv Ostend Science Park op.

Lees verder...