Hoeveel kost een wooneenheid?

Huurprijs

Type Kamer Studio  Flat (**)
Standaard huurprijs € 306 € 473 € 546
Huurprijs bijna-beurs (*) € 201 € 370 € 546
Huurprijs beursstudent (*) € 181 € 350 € 546

(*) na aftrek HUURVERMINDERING, uitsluitend mogelijk voor (bijna-)beursgerechtigden.

(**) Een huurvermindering wordt niet toegekend aan bewoners van onze flat voor koppels.

Wat is er in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

• de basishuur van de wooneenheid
  • het verbruik van elektriciteit, water en verwarming
  • het gebruik van internet (en telefonie en/of teledistributie, indien voorzien)
  • Wifi in de gemeenschapsruimtes (ontspanningsruimte, studeerzaal, solarium...)
  • het poetsen van de gemeenschappelijke delen
  • aanvullende brandverzekering
  • 24/7 permanentiedienst

Waarborg

De waarborg wordt gefactureerd bij de 1e maand huur. Het bedrag kan aangewend worden voor het dekken van alle verplichtingen van de huurder.

Voor een kamer of studio bedraagt dit 160 euro, voor een flat 370 euro.

De terugbetaling, bij definitief vertrek, gebeurt 4 tot 8 weken na einddatum van het origineel huurcontract, op het rekeningnummer vermeld in Oasis.
Corrigeer tijdig, indien nodig.

Type Kamer  Kamer+  Studio  Flat (**)
Standaard huurprijs € 298 € 402 € 462 € 533
Huurprijs bijna-beurs (*) € 195 € 299 € 361 € 533
Huurprijs beursstudent (*) € 175 € 279 € 341 € 533

Wat is er in de maandelijkse huurprijs inbegrepen?

• de basishuur van de wooneenheid (bekijk de omschrijving van elke wooneenheid)
  • het verbruik van elektriciteit, water en verwarming
  • het gebruik van internet in de kamer via de kabel en wifi
  • wifi in de gemeenschapsruimtes (ontspanningsruimte, studeerzaal, solarium...)
  • het poetsen van de gemeenschappelijke delen
  • aanvullende brandverzekering
  • 24/7 permanentiedienst

Waarborg

Voor een kamer of studio bedraagt dit 160 euro, voor een flat 370 euro. Voor een kamer plus op site Kantienberg is er geen waarborg.

Corrigeer tijdig, indien nodig.

Huurfactuur

De huurfactuur wordt steeds op het einde van elke maand via e-mail verzonden naar jouw UGent e-mailadres voor de daaropvolgende maand. Je kan in Oasis eigenhandig een extra e-mailadres toevoegen waar je de factuur ook op wenst te ontvangen.

Je betaalt d.m.v. overschrijving waarbij je altijd de juiste gestructureerde mededeling van op de factuur overneemt.
Je kan er ook voor kiezen om een automatische SEPA bankopdracht in te stellen, de zogeheten domiciliëring. Eerstdaags ontvang je van ons een mailtje met hierover alle info.

Wens je je betalingen te checken?

Dit kan heel eenvoudig. In Oasis, onder de rubriek 'financieel', vind je, in de linkerkolom, een 'stand van zaken' van al je facturen.

Opgelet:

Bij de start van het academiejaar 2020-2021 is de situatie net iets anders.

• Je krijgt rond 12.10.2020 de eerste factuur toegestuurd voor de maand september als je die nog niet eerder hebt toegestuurd gekregen.
  • Je betaalt voor september niet de volle huurprijs en soms een waarborg, dus deze factuur is sowieso verschillend van de volgende facturen.
  • Je krijgt rond 19.10.2020 de tweede factuur, voor de maand oktober.
  • Vanaf eind oktober krijg je - behoudens onvoorziene omstandigheden - terug regelmatig de factuur voor de huur van de daaropvolgende maand.

Waarborg

Op de eerste huurfactuur wordt voor de meeste wooneenheden een waarborg gefactureerd. Deze krijg je uiteraard teruggestort als je de wooneenheid definitief verlaat, op voorwaarde uiteraard dat er geen schade is aan de kamer buiten normale gebruikssporen. Herstellingen geef je steeds door op homeserve.ugent.be

Opgelet voor bewoners van site Kantienberg

Je zal dit academiejaar geen waarborg aangerekend krijgen aangezien je na dit academiejaar de kamer plus sowieso moet verlaten (om desgewenst te verhuizen naar een andere home). Schade die niet op het inventarisformulier bij check-in werd gemeld, zal via factuur worden aangerekend na je verblijf.

Herberekeningen

Studenten die bij de kameraanvraag, op basis van de aan ons bezorgde voorlopige financiële data, een voorlopige berekening gekregen hebben maar die later wordt aangepast door de Vlaamse overheid, krijgen een automatische herberekening van het inschrijvingsgeld en de studiebeurs.
Afdeling Huisvesting wordt eveneens op de hoogte gesteld en zal na enige weken ook de huurvermindering aanpassen naar de daadwerkelijke situatie.
Je hoeft hier zelf niets voor te doen.

Vragen?

Mail naar  vanuit jouw UGent e-mailadres.

Meer informatie?