Welcome abroad

FlyerWens je meer te weten over een buitenlandse ervaring tijdens of na je studies dan nodigen de Afdeling Internationalisering en jouw faculteit je uit op onderstaande infomomenten.
Exploreer de mogelijkheden, want er is meer dan op Erasmus gaan. Via infosessies, infostands en informele gesprekken met ervaringsdeskundigen krijg je een overzicht van alle mogelijke opties.

Welcome abroad tijdens de studies

Welcome abroad na de studies

 

 

 

 

De infosessies omtrent ‘studeren in het buitenland na de studies’ zijn achter de rug. De presentaties vind je hieronder.

Studies

VERDER STUDEREN IN HET BUITENLAND OP EIGEN HOUTJE; TIPS & TRICKS

Een studie- of onderzoeksverblijf in het buitenland is het resultaat van een weloverwogen keuzeproces, een zoektocht naar informatie en financiering, en een aantal andere (administratieve) stappen. Hoe pak je een en ander aan?

STUDEREN/STAGE IN DE VS

Het onderwijssysteem in de Verenigde Staten verschilt van het Europese. Deze sessie gidst je door de terminologie, toelatingsvoorwaarden, kostenplaatje, welk visum je nodig hebt, hoe je je voorbereidt, etc. Ook mogelijke stages in de VS komen aan bod.

BEURZEN VOOR STUDIES OF ONDERZOEK IN DE VS VIA BAEF

De prestigieuze beurs van het Belgian American Educational Foundation helpt studies/onderzoek bekostigen aan topuniversiteiten in de V.S. In de sessie krijg je zicht op voorwaarden en de aanmeldingsprocedure.

BEURZEN VOOR STUDIES OF ONDERZOEK IN DE VS VIA FULBRIGHT

Een prestigieuze beurs om in de VS terecht te kunnen bij een topuniversiteit is de Fulbright beurs. Wat zijn de voorwaarden? Hoe verloopt de aanvraagprocedure?… Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in deze sessie.

INTERNATIONAAL GEZAMENLIJK GEORGANISEERDE MASTERS – ERASMUS MUNDUS

De Erasmus Mundus Master Courses bieden excellentie in opleidingen die binnen een internationaal samenwerkingsverband worden aangeboden door verschillende universiteiten. Je brengt tijdens de opleiding een periode door aan minstens twee instellingen in Europa en daarvoor zijn beurzen ter beschikking.

NAAR HET BUITENLAND TIJDENS JE DOCTORAAT

Een buitenlandse ervaring tijdens je doctoraat wordt ten zeerste aangemoedigd. In deze sessie kom je te weten hoe je dit aanpakt en bij welke instanties je terecht kan.

Stage

OP ZOEK NAAR EEN STAGE IN HET BUITENLAND?

Hoe begin je de zoektocht? Waar hou je best rekening mee? Welke zoekkanalen kan je aanboren? De praktische tips die je in deze sessie krijgt, helpen je op weg.

FINANCIERING VOOR STAGE NAAR KEUZE IN EUROPA

Het Europese Erasmus+-programma biedt financiële ondersteuning voor een buitenlandse stage naar keuze in een Europees land. Je krijgt zicht op de voorwaarden en aanvraagprocedure.

Stage/Werk

EEN CARRIÈRE BIJ DE EU-INSTELLINGEN

Werken bij de Europese Unie: het is een droom van velen, maar werkelijkheid voor weinigen. Deze sessie geeft concrete informatie over hoe succesvol solliciteren voor een stage of job bij de Europese Unie. Vele praktijkvoorbeelden en specifieke hints leiden je op weg naar je Europese droomjob.

STAGE/WERK BIJ DE VERENIGDE NATIES

Een stage/werk bij de Verenigde Naties in New York of Genève, een mogelijke springplank naar een internationale carrière. Met de info die je in deze sessie krijgt, kan je aan de slag om een goed dossier voor te bereiden. Je krijgt ook info over mogelijke financiering via de Vlaamse Gemeenschap.

Werk

WERKERVARING VIA VRIJWILLIGERSWERK IN EUROPA

Zo goed als gratis naar het buitenland? Via het Europees Vrijwilligersnetwerk (EVS) trek je er voor twee maanden tot een jaar op uit om in een Europese organisatie als vrijwilliger mee te werken. De sessie biedt een overzicht van de mogelijkheden en voorwaarden.

WERK ZOEKEN IN EEN ANDER EU-LAND

Wil je als werkzoekende je geluk beproeven in een ander EU-land? Eures is als het ware de Europese VDAB en helpt in je zoektocht naar een buitenlandse job.

 

Contactpersoon:

, Afdeling Internationalisering.