Taaladvies op maat

Academisch taalgebruik beantwoordt aan een aantal inhoudelijke en vormelijke conventies. Die conventies beheersen kan een lastige klus zijn. Daarin kunnen de talenbeleidsmedewerkers academisch Nederlands en academisch Engels je individueel bijstaan.

Talenbeleidsmedewerkers

De academische-taalondersteuning aan de UGent is de verantwoordelijkheid van drie talenbeleidsmedewerkers: Fieke Van der Gucht, Liesbet Triest en Mit Leuridan. Je kan ze in 1 keer bereiken via taalbeleid@ugent.be. Zij fungeren o.a. als taaladviseurs.

Individuele begeleiding voor alle studenten

Wil je individuele feedback op je schrijftaak? Maak een afspraak in het academisch schrijfcentrum Taalonthaal voor je Nederlandstalige schrijftaken, en in (c)ENTER voor je Engelstalige schrijftaken.

Heb je een algemeen probleem met je academische taalvaardigheid? Begrijp je bijvoorbeeld je cursus niet? Weet je niet hoe je aan een presentatie moet beginnen? Stel je vraag en maak een afspraak via

Anderstalig

Ben je anderstalig en ondervind je problemen met het academische taalgebruik?

  Dyslexie

  Heb je dyslexie? Op deze website vind je een overzicht van de diensten die de UGent dyslexiestudenten aanbiedt. Je vindt er ook achtergrondinformatie en een documentaire over studeren met dyslexie aan de UGent.

  Neem ook contact op met het Aanspreekpunt Student en Functiebeperking. Dat helpt je graag verder met al je vragen rond studeren met dyslexie (speciale voorleessoftware, speciaal statuut aanvragen, workshops, etc.).

  De taaladviseurs Academisch Nederlands willen je graag bijstaan met praktische tips die je kunnen helpen bij academisch lezen en schrijven. Maak een afspraak via .

  Engels

  Schrijf je in het Engels? Bekijk dan de pagina's academic writing.