Nieuws voor alumni

Baillet Latour-beurs voor onderzoek van Julie De Backer naar erfelijke aandoeningen van de aorta

Cardiologe Julie De Backer heeft een onderzoeksbeurs ter waarde van 450.000 euro gekregen voor het onderzoek naar erfelijke aandoeningen van de aorta. Ze ontving de beurs van het Fonds Baillet Latour uit de handen van Koningin Mathilde.

Lees verder...

Tsar B neemt muziekvideo op in Aula

De Aula is de plek van plechtige momenten zoals de opening van het academiejaar en de uitreiking van onze eredoctoraten. Maar onlangs was de Aula het decor van een heel ander evenement: live opnames van Gents popfenomeen Tsar B.

Lees verder...

Time for ‘Chainge’: volg je nieuwe UGent-sweater van het katoenveld tot de shop

De UGent draagt haar steentje bij aan een ecologisch, sociaal en economisch duurzame toekomst met het nieuwe 'Chainge'-model van de Vintage UGent-sweater.

Lees verder...

Alumna Beatrijs Deconinck eerste voorzitter van Hof van Cassatie

Beatrijs Deconinck is de eerste vrouwelijke hoogste rechter van het land. Op 26 april wordt ze officieel geïnstalleerd al eerste voorzitter van het Hof van Cassatie. Ze volgt Jean de Codt op.

Lees verder...

Vertegenwoordig de UGent op de Stadsloop De Gentenaar

Op zondag 19 mei vindt de Stadsloop De Gentenaar plaats. Ook dit jaar kunnen de alumni en personeelsleden van de UGent deelnemen in een exclusief UGent-loopshirt.

Lees verder...

Zet met Team UGent je beste beentje voor op Levensloop Gent - 27 en 28 april

Van 27 april 15 uur tot 28 april 15 uur loopt en wandelt Team UGent rond de Blaarmeersen op Levensloop 2019. Versterk het team met jouw aanwezigheid.

Lees verder...

Bacteriën spelen een rol in het ontstaan van maagzweren bij varkens

Chloë De Witte ontdekte tijdens haar doctoraatsonderzoek dat twee bacteriën van belang zijn bij het ontstaan van maagzweren bij varkens.

Lees verder...

Stage als keuzevak? Meer kans op een jobinterview

Veel laatstejaarsstudenten aan de universiteit ronden in deze periode hun stage af. Maar is die stage ook een meerwaarde voor hun latere aanwervingskansen? Nieuw onderzoek met fictieve sollicitaties geeft aan van wel.

Lees verder...

Bijna zes op tien UGent’ers duurzaam van en naar het werk

Bij 59% van de UGent’ers is het woon-werkverkeer duurzaam. Dat blijkt uit cijfers over het gebruik van vervoersmiddelen naar onze campussen in 2018.

Lees verder...

Eetbare antilichamen om maag- en darmziekten te behandelen en voorkomen

Wetenschappers hebben een nieuwe antilichaamtechnologie ontwikkeld die de voordelen van antilichaam-gebaseerde behandelingen combineert met het gemak van orale inname van geneesmiddelen.

Lees verder...

Word leraar met méér: educatieve master UGent

Wil je voor de klas staan? Of een job waarin je vormingen of trainingen geeft? Ga ervoor, want als leraar heb je werkzekerheid en kan je echt het verschil maken.

Lees verder...

Pleidooi voor nieuwe, uniforme methode voor forensische leeftijdsschatting

Jannick De Tobel ontwikkelde in het kader van zijn doctoraatsonderzoek een methode om de leeftijd van onder meer niet-begeleide minderjarige vreemdelingen en adoptiekinderen correcter te schatten.

Lees verder...

Geluk zit niet in een klein hoekje, maar hangt af van de ‘grote’ dingen

Geluksexperten publiceren een tiental maatschappelijke aanbevelingen om het geluk van de Belg op te krikken.

Lees verder...

“Mijn WOW gaat naar…”

Wetenschappelijk onderzoek verandert ons leven en onze blik op de wereld. De UGent grijpt Dies Natalis aan om – naast haar verjaardag – ook onderzoek te vieren. Ze vraagt alle UGent’ers en Vlamingen: Welk onderzoek vind jij belangrijk?

Lees verder...

Astrid Harth is fellow van The Metropolitan Museum of Art in New York

Astrid Harth, FWO aspirant aan de vakgroep Kunst-, Muziek-, en Theaterwetenschappen, krijgt de unieke kans om gedurende het academiejaar 2019-2020 fellow te worden van het gerenommeerde Metropolitan Museum of Art (MET) in New York.

Lees verder...

Samen streven naar een superdiverse UGent

Op 1 maart heeft de Raad van Bestuur van de UGent het diversiteitsplan voor de periode 2019-2023 goedgekeurd. Met het plan wil de UGent de verschillende kwaliteiten, talenten en competenties van alle studenten en medewerkers ten volle benutten.

Lees verder...

Maart 1969: 50 jaar activisme op de Blandijn zorgt voor 50 jaar studentenparticipatie

Studentenprotesten in maart '69 vormden de start van studentenparticipatie aan de UGent. Die 50e verjaardag gaat niet onopgemerkt voorbij, met een debat in de Blandijn (20/3) en tentoonstelling '50 jaar studentenparticipatie' in het Ufo (18-22/3).

Lees verder...

UGent Leerstoel Amnesty International op 13 maart voor alumnus Geert Cappelaere

Op woensdag 13 maart reikt de UGent i.s.m. Amnesty International in Kunstencentrum Vooruit de UGent Leerstoel Amnesty International 2019 uit aan kinderrechtenexpert en alumnus Geert Cappelaere.

Lees verder...

15 UGent-disciplines in top 100 van wereldwijde ranking

In de QS World University Rankings by Subject bezet de UGent voor drie disciplines een plaats in de top 50. Naast Diergeneeskunde (13), Land- en Bosbouw (21) en Sportwetenschappen (42) staan nog twaalf disciplines in de top 100.

Lees verder...

De Global Campus van de UGent in Zuid-Korea blijft stevig groeien

Op de Global Campus van de UGent, in Zuid-Korea, zijn de inschrijvingen sinds vorige week achter de rug. De campus telt op dit moment niet minder dan 444 studenten en investeert in de uitbouw van de onderzoeksactiviteiten.

Lees verder...