Nieuws voor alumni

Vind het ideale nieuwjaarsgeschenk in de UGent-shop

In de UGent-shop vind je fijne nieuwjaargeschenken voor je vrienden, familie, collega’s, medewerkers, contacten, partners…

Lees verder...

Lieselot Hemeryck wint prijs van de Academie voor Onderzoek in de Diergeneeskunde

Lieselot Hemeryck wint prijs van de Academie voor Onderzoek in de Diergeneeskunde voor onderzoek naar het verband tussen kanker en het eten van rood vlees.

Lees verder...

Uitreiking Gouden Medaille Magnel aan Laurent Ney

Op woensdag 11 december wordt voor de 13de keer de Gouden Medaille Magnel uitgereikt. De medaille beloont een verdienstelijk ontwerper die een belangrijk kunstwerk in gewapend of voorgespannnen beton heeft gerealiseerd.

Lees verder...

VUB, UGent en KU Leuven richten Kenniscentrum Data & Maatschappij op rond impact van AI

Het kenniscentrum wordt de centrale hub om kennis en ervaringen rond ethische, maatschappelijke en juridische aspecten van artificiële intelligentie te verzamelen en te communiceren naar bedrijven, politici en burgers.

Lees verder...

CRIG-onderzoekers ontvangen 5 miljoen euro steun van 'Kom Op tegen Kanker' 2019

Kom op tegen Kanker investeert dit jaar bijna 19 miljoen euro in veelbelovend kankeronderzoek en innovatieve zorginitiatieven.

Lees verder...

Frans Van Cauwelaertprijs voor An Hendrix

Prof. An Hendrix krijgt op 5 december de prijs voor haar baanbrekend onderzoek dat nieuwe wegen opent naar de verbetering van de diagnose en behandeling van onder meer kanker.

Lees verder...

Bestuurskundige Bert George wint Joseph Leclercq - Joseph Merlot Award

Prof. dr. Bert George, bestuurskundige aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, wint de Joseph Leclercq - Joseph Merlot Award voor het beste Belgische doctoraat in de publieke economie.

Lees verder...

Twee UGent'ers genomineerd voor EOS-prijs 2019

Twee UGent onderzoekers zijn genomineerd voor de EOS-prijs. Stem op jouw favoriet!

Lees verder...

Paulien Jansen wint beurs For Women in Science

Wiskundige Paulien Jansen ontvangt een beurs van L'Oréal-Unesco t.w.v. € 60 000 om doctoraatsonderzoek rond 'buildings' aan te vatten.

Lees verder...

Helende wonden en kankerrisico

Eén van de moleculen die betrokken is bij wondheling (HMGB1) vertraagt het genezingsproces en verhoogt het risico op tumorvorming op plaatsen van waar eerder een wonde was.

Lees verder...

Universitaire ensembles concerteren van 4 tot 6 december

Op 4, 5 en/of 6 december geven onze universitaire studentenensembles - GUK, GUSO en GUHO - opnieuw het beste van zichzelf. Kom kijken en luisteren naar een van hun concerten.

Lees verder...

23 UGent-onderzoekers zijn “Highly Cited Researcher 2019"

De UGent heeft dit jaar maar liefst 23 onderzoekers met Highly Cited status. Dat zijn er twee meer dan vorig jaar, en maar liefst de helft van alle vaak geciteerde wetenschappers verbonden aan Vlaamse universiteiten.

Lees verder...

Jan Trachet en Guy T'Sjoen ontvangen bijzondere Onderscheidingen Wetenschapscommunicatie

UGent-onderzoekers communiceren uitstekend over onderzoek! Jan Trachet is de Jonge Belofte Wetenschapscommunicatie, Guy T'Sjoen wint de EOS Publieksprijs.

Lees verder...

De UGent haalt band aan met 10 topuniversiteiten in China en ondertekent 6 samenwerkingsakkoorden

Van 18 november tot 23 november 2019 bezoekt vice-rector Mieke Van Herreweghe samen met een delegatie UGent’ ers China.

Lees verder...

Geveltuin zuivert douchewater

In Gent zuivert een geveltuin het afvalwater van de douche tot spoelwater voor het toilet. De UGent Campus Kortrijk werkt mee aan deze 'Total Value Wall'.

Lees verder...

Alumnus Sean Bex is topbeleidsmaker voor Brexit

Deal of no-deal-Brexit, de aftelklok tikt volop. Zeker voor Sean Bex, UGent-alumnus die op het hoogste niveau van de Brexit meedraait als beleidsmaker.

Lees verder...

Het geheim van klassieke Belgische bieren? Middeleeuwse supergisten!

Het geheim van sommige bekende Belgische bieren, zoals gueuze en verschillende trappistenbieren, ligt in een zeldzame vorm van hybride gisten.

Lees verder...

Verslag van de UGent 'Conflict and Development' studenten in Tunesië

Tien UGent studenten van de Master 'Conflict and Development' trokken begin april 2019 voor drie weken naar het stadje Gabès in Tunesië.

Lees verder...

Persuitnodiging: Vlaams minister-president Jambon geeft openingscollege Politicologie

Het openingscollege Politicologie vindt plaats op dinsdag 15 oktober vanaf 10.30 uur. De pers kan het college bijwonen, andere geïnteresseerden kunnen via livestream volgen.

Lees verder...

Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen verankert Community Service Learning

Sinds 2015 implementeert de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen Community Service Learning (CSL) in haar onderwijs. Nu wordt dit nog meer verankerd.

Lees verder...