Human Rights @ De Krook

Onderzoekers van het UGent Human Rights Research Network gaan in gesprek met het middenveld, kunstenaars,… en met de bezoekers van de bibliotheek.

Human Rights @ De KrookZowel in onze samenleving als elders staan mensenrechten blijvend onder druk. Dit bevestigt niet alleen hun belang als onderwerp van degelijk onderzoek maar het bewijst ook de noodzaak om de bevindingen uit dit onderzoek te bespreken buiten de muren van de universiteit.

Met de lezingenreeks HumanRights@DeKrook maken we van deze nood een deugd. Onderzoekers van het Human Rights Centre van de Universiteit Gent gaan in gesprek met het middenveld, kunstenaars,… en met de bezoekers van de bibliotheek. Deze avonden bieden de gelegenheid om samen na te denken over de betekenis van mensenrechten in onze huidige samenleving.

Herbeleef de voorgaande edities van Human Rights @ De Krook online via

Programma 2021

  • 4 maart 2021: ‘Recht en Gender' met Prof. Eva Brems en Dr. Pieter Cannoot
  • 1 april 2021: ‘Je bent en kunstenaar en dat betekent dat je het niet voor het geld doet’ (over de werkomstandigheden in de culturele sector) met Dr. Annelies Van Assche
  • 10 juni 2021: ‘Mensenrechten en Artificiële Intelligentie’ met Prof. Eva Lievens. 

 

Volg alle events ook online via de Facebook-pagina van De Krook.

een organisatie van het UGent Human Rights Research Network in samenwerking met Bibliotheek De Krook en Vormingplus Gent-Eeklo.

Partners Human Rights @ De Krook