Vacature voor doctoraatsbursaal op FWO project “Saving the cytoplasm to overcome oocyte related infertility”

(06-03-2024) In dit FWO project onderzoeken we verminderde eicelkwaliteit door invriezen van eicellen of door hogere leeftijd van de donor.

Over

In dit FWO-project onderzoeken we verminderde eicelkwaliteit door invriezen van eicellen of door hogere leeftijd van de donor. We stellen twee strategieën voor om de ontwikkelingscompetentie van deze eicellen te verbeteren: (1) via signaalmoleculen in het follikelvocht en (2) door nucleus transfer. Omwille van de gelijkenissen in de fysiologie van de voortplanting en veroudering gebruiken we het paard als model voor de mens. De meest veelbelovende behandelingen zullen gevalideerd worden met humane eicellen. Hiervoor wordt intensief samengewerkt tussen de faculteit diergeneeskunde (Prof. Katrien Smits) en de faculteit geneeskunde en gezondheidswetenschappen (Prof. Dominic Stoop). Aan de faculteit diergeneeskunde is er een vacature voor een PhD-student, die zal focussen op onderzoek bij het paard.

Ben je op zoek naar een uitdagende job voor de volgende 4 jaar? Ben je gebeten door onderzoek en heb je interesse in infertiliteitsproblemen bij mens en paard? Wil je graag werken in een internationaal team met andere gepassioneerde onderzoekers om je verder te bekwamen in technieken zoals in vitro fertilisatie en intracytoplasmatische sperma-injectie, micromanipulatie en moleculaire analysen? Dan ben je misschien de geschikte kandidaat om te solliciteren voor deze job!

Profiel

Je hebt een wetenschappelijke ingesteldheid en bent tegen september 2024 in het bezit van een (Europees) diploma Master in geneeskunde, diergeneeskunde, biomedische wetenschappen, farmaceutische wetenschappen, bio-ingenieur, biologie of aanverwante. Hoge graden strekken tot aanbeveling, maar zijn geen noodzaak. We zijn vooral op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en geëngageerde team player. Een Europees rijbewijs B is noodzakelijk voor de job. Masterstudenten die dit jaar afstuderen (tegen september 2024) worden ook aangemoedigd om te solliciteren.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan tegen 25 maart 2024 een e-mail met je CV en sollicitatiebrief naar Prof. Katrien Smits. In de tweede helft van april 2024 volgen individuele gesprekken met alle geselecteerde kandidaten. De startdatum van het contract is 1 september 2024, maar kan aangepast worden afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid van de geselecteerde kandidaat.

Meer info

Meer info over doctoreren? https://www.ugent.be/nl/onderzoek/doctoreren

FWO