Vier vacatures voor PhD-bursalen op BOF-GOA-project
(07-02-2024) Ben je op zoek naar een uitdagende job voor de volgende 4 jaar? Ben je gebeten door onderzoek en heb je interesse in infertiliteitsproblemen bij mens en dier?
Vier vacatures voor PhD-bursalen op BOF-GOA-project
“Restoring fertility by the 3R-approach : rejuvenating, replacing or reconstructing the oocyte”
In dit GOA-project worden de oorzaken van de verminderde eicelkwaliteit bij vrouwen tussen 35 en 45 jaar onderzocht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diermodellen zoals rund, paard en muis, maar ook van humaan materiaal om de problematiek beter in kaart te brengen, en later mogelijke oplossingen aan te bieden. Hiervoor wordt intensief samengewerkt tussen de faculteit diergeneeskunde, geneeskunde en gezondheidswetenschappen en farmaceutische wetenschappen.
Ben je op zoek naar een uitdagende job voor de volgende 4 jaar? Ben je gebeten door onderzoek en heb je interesse in infertiliteitsproblemen bij mens en dier? Wil je graag werken in een internationaal team (alle communicatie verloopt in het Engels) met andere gepassioneerde onderzoekers en postdocs, om je verder te bekwamen in technieken zoals in vitro fertilisatie en intracytoplasmatische sperma-injectie, micromanipulatie en moleculaire analysen? Dan ben je misschien de geschikte kandidaat om te solliciteren voor deze job!
Profiel: Je hebt een wetenschappelijke ingesteldheid en bent tegen september 2024 in het bezit van een (Europees) diploma Master in geneeskunde, diergeneeskunde, biomedische wetenschappen, farmaceutische wetenschappen, bio-ingenieur, biologie of aanverwante. Hoge graden strekken tot aanbeveling, maar zijn geen noodzaak. We zijn vooral op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en geëngageerde team player. Een Europees rijbewijs B is noodzakelijk voor de job.
Laatstejaars masterstudenten die dit jaar afstuderen (tegen september 2024) worden ook aangemoedigd om te solliciteren.
We zoeken specifiek kandidaten voor volgende onderdelen van het project:
- In vitro fertilisatie bij het rund: isoleren van extracellulaire vesikels uit stamcelculturen en follikelvocht, het toevoegen van hieruit geïsoleerde miRNAs aan maturatiemedium en rundereicellen in individuele cultuur, opvolgen van embryonale ontwikkeling – Prof. Ann Van Soom (Diergeneeskunde).
- In vitro fertilisatie bij het paard: vergelijken van extracellulaire vesikels in follikelvocht bij jonge en oude merries en bij jonge vrouwen en vrouwen tussen 35-45 jaar, testen van miRNAs die hieruit geïsoleerd worden voor verjongende eigenschappen, micromanipulatie en kerntransplantatie – Prof. Katrien Smits (Diergeneeskunde)
- Genetische analysen van runder-, paarden- en muizenembryo’s, identificeren van miRNAs in extracellulaire vesikels van biologische vloeistoffen en cultuurmedia – Prof. Luc Peelman (Diergeneeskunde)
- Micromanipulatie van muizen- en menselijke eicellen om nucleus (DNA) transfer uit te voeren, zodat het effect van cytoplasma en kern op de veroudering van de eicel afzonderlijk onderzocht kan worden – Prof. Björn Heindryckx (Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen)
Al het onderzoek gebeurt in nauwe samenwerking met een doctoraatsstudent die al werkt onder Prof. Dieter Deforce (Farmaceutische wetenschappen) en die als specialisatie bio-informatica heeft.
Ben je geïnteresseerd? Stuur tegen 1 april 2024 een e-mail met je CV en sollicitatiebrief naar ann.vansoom@ugent.be met vermelding van jouw voorkeur(en) uit de onderdelen hierboven. In de voormiddag van 15 en 17 april 2024 volgen individuele gesprekken met alle geselecteerde kandidaten. De startdatum van het contract is 1 september 2024, maar kan aangepast worden afhankelijk van de wensen en beschikbaarheid van de geselecteerde kandidaat.
Meer info over doctoreren? https://www.ugent.be/nl/onderzoek/doctoreren