Onze alumni aan het woord

Op onze site: burgerlijk ingenieur in actie kan je ook nog getuigenissen vinden!

 

“Na mijn opleiding computerwetenschappen heb ik een masterprogramma gevolgd in Strategic Management aan HEC te Parijs. Vervolgens heb ik gewerkt als Business Analyst bij McKinsey & Co en momenteel doe ik een MBA aan de Columbia Business School in New York.Hoewel ik geen IT-carrière gekozen heb, was de opleiding computerwetenschappen de juiste keuze om mijn analytisch denken te ontwikkelen. Succesvolle mensen hebben een analytische geest en zijn niet bang om die te gebruiken. -   Bruno Annicq, 2003 Chief Operating Officer, Kaseya, NY

 “In mijn studies heb ik geleerd dat programmeren veel meer omvat dan het kennen en kunnen toepassen van de syntaxis van een programmeertaal. Het ontwerpen van een programma dat onderhoudbaar, uitbreidbaar, betrouwbaar, snel, veilig,... is, is echt geen sinecure. Computerwetenschappen houdt zoveel meer in dan enkel programmeren."

Bram Minnaert, 2005 Modelling Expert at ArcelorMittal Gent

 

“De feitenkennis die je in de computerwetenschappen vergaart, is een ongelooflijke achtergrond om te kunnen begrijpen wat er schuilgaat achter alle moderne informatietechnologie. Ook het analytisch denkvermogen dat je opbouwt, zal je van pas komen, wat je later ook doet. En nergens leer je dat denkvermogen zo snel aan als in vijf jaar computerwetenschappen.”

Pieter Ruts, 2005 Plant Manager at Opel, Duitsland

 

“Na mijn doctoraat in de onderzoeksgroep Acustica bij de vakgroep Informatietechnologie, ben ik nog een jaar actief geweest als postdoctoraal onderzoeker. Nu ontwikkel ik software voor elektromagnetische simulatie. Ik vond de opleiding computerwetenschappen voor mezelf de juiste keuze. De opleiding heeft een brede basis gelegd voor allerlei concepten die telkens terugkomen in mijn carrière. Technische details veranderen vaak maar de onderliggende concepten zelden en deze werden goed behandeld in de opleiding.”

 Tom De Muer, 2001 Principal Software Architect at Keysight Technologies

 

“Programmeren kan je overal leren maar de opleiding computerwetenschappen geeft je zoveel meer achtergrond. Je leert heel wat zaken die voor 90% van de problemen irrelevant zijn maar die wel het verschil maken om de 10% moeilijke problemen op te lossen. De programmeerboeken uit de Slegte zijn niet slecht, maar sofware engineering gaat over aspecten zoals schaalbaarheid, betrouwbaarheid, activiteitenplanning, enz.”

        Steven Van Hoof, 2001, R&D Chief architect network management fixed access at Nokia

 

“Ik bestudeer en ontwerp 2D en 3D digitale beeldverwerkings-technieken voor het onderzoeken van misdaadsporen.Om de opleiding computerwetenschappen te volgen, moet je helemaal geen nerd of computerfreak zijn. Alles wat je meer weet of kan, kan je natuurlijk wel helpen om snel praktische problemen uit de weg te ruimen, of mensen (proffen, medestudenten, collega’s, ...) te overtuigen van iets, maar “interesse en motivatie” lijken me twee woorden die meer passen bij de opleiding en ook veel meer van belang zijn.”

        Patrick De Smet, 1995, Expert in Digital Imaging/Forensic IT at NICC

 

“De opgedane kennis tijdens de opleiding computerwetenschappen helpt me nog steeds bij het behouden van een scherpe analytische geest, en stelt me in staat om gemakkelijk met mensen mee te praten over de meest uiteenlopende onderwerpen uit de computerwereld.”

        Kristof Smits, 2005 Account manager bij Sioux Embedded Systems, Eindhoven

 

“Aangezien ik werk in een sector over digitaal ontwerp en elektronica, hield ik me in het begin vooral bezig met digitaal ontwerp in de vorm van VHDL design. Naarmate ik meer ervaring kreeg, kreeg ik dan de kans om mee te werken aan de voorstudie van nieuwe ontwerpen en om mee de architectuur te gaan bespreken en bepalen. Ik heb momenteel ook meer verantwoordelijkheden in de zin van het coachen van mensen en het opvolgen van mensen.”

        Yves Deweerdt, 2000, Device Software Engineer at Newtec