Curriculum online indienen via OASIS

Info over hoe je jouw curriculum online moet indienen via OASIS.

Stappenplan

Om vakken in jouw curriculum toe te voegen of te schrappen log je in OASIS in en volg je volgende stappen:

Stap 1: Ga naar het linkermenu AJ 2024-2025 en klik op 'curriculum bewerken EB'

Stap 2: Je krijgt een overzicht van jouw actieve opleiding(en) aan onze faculteit in 2024-2025. Klik rechts op 'curriculum' bij de opleiding waarvan je het curriculum wenst samen te stellen.

Stap 3: OASIS zal normaalgezien zelf al een aantal vakken toegevoegd hebben aan jouw curriculum. Wil je nog aanpassingen doen, dan kan je jouw curriculum bewerken als volgt:

  • Klik bij de module waarin je wijzigingen wil doen op het 'potlood-symbool' (en open daarna eventuele nog submodules als die er zijn).
  • Om vakken te verwijderen klik je naast het betreffende vak op het 'min-teken'.
  • Om vakken toe te voegen (bijv. talen, keuzevakken, seminaries, masterproef, vakken uit een hoger modeltraject...) klik je naast het betreffende vak op het 'plus-teken'.
  • Om de module terug te sluiten klik je op het 'kruisje'.
  • Je kunt bovenaan in OASIS opvolgen hoeveel studiepunten jouw curriculum in totaal bevat.

Stap 4: Ben je klaar met de bewerking van jouw curriculum, klik dan onderaan op 'bewaren en afsluiten'. Dit is nog geen definitieve stap, je kan jouw curriculum nadien nog steeds blijven wijzigen.

Stap 5: Zijn er nog opleidingen aan onze faculteit waarbij je het curriculum wenst aan te passen (bvb. je bent naast een bachelor ook nog ingeschreven voor een master), dan herhaal je stap 2 tot en met 5 opnieuw voor de andere opleiding.

Stap 6: Ben je zeker dat het curriculum dat je in OASIS hebt ingevoerd correct is, klik dan op de knop 'voorleggen ter goedkeuring' (deze knop wordt pas zichtbaar op het moment dat je het vakje vóór de betreffende opleiding hebt aangevinkt).
Wil je de curricula van meerdere opleidingen aan onze faculteit voorleggen ter goedkeuring, dan moet je deze stap voor elke opleiding telkens apart herhalen!

Stap 7: Opmerkingenscherm: Nadat je geklikt hebt op 'voorleggen ter goedkeuring' krijg je een opmerkingenscherm te zien. Dit is het moment om eventuele mededelingen in te voeren, zoals bijvoorbeeld: 'ik heb een vrijstellingsaanvraag ingediend voor volgend vak...', 'ik heb een afspraak gemaakt voor trajectbegeleiding', 'ik wil een semesterwissel voor volgend vak...', 'ik ga op erasmus', ...

Stap 8: Na het invoeren van eventuele opmerkingen klik je op ‘doorgaan’, vanaf dan is jouw curriculum ingediend (= van status ontwerp naar status voorstel) en kan je er niets meer zelf aan wijzigen in OASIS!

Bekijk hier het instructiefilmpje.

Gerelateerde inhoud