Begeleiding voor 1ste bachelorstudenten na afloop van de 1ste zittijd

Hieronder vind je het aanbod voor studenten 1ste bachelor om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen ter voorbereiding van de tweede zittijd.

Ga naar de georganiseerde feedback van je lesgevers

Wat?

Je krijgt info over je examen en leert uit je fouten! Je komt er ook meer te weten over de manier van verbeteren, over wat een lesgever precies verwacht van een antwoord,…

Wanneer?

De feedback-periode start meteen na de puntenbekendmaking en loopt tot woensdag 8 juli. Let op: feedback is enkel mogelijk op de door de lesgever aangekondigde tijdstippen, kijk dit dus zo snel mogelijk na via de aankondigingen op Ufora.

Voor eerste bachelorvakken heeft het monitoraat de feedbackmomenten gebundeld. Een overzicht hiervan is terug te vinden op de UFORA-cursus van het monitoraat.

Informeer je ter voorbereiding van de  2de zittijd

Wat?

Het monitoraat organiseert online-sessies waarbij ingegaan wordt op de regels omtrent deliberaties, leerkrediet, studievoortgang.  Daarnaast komt ook aan bod hoe de tweede zittijd efficiënt aan te pakken. Deze sessies worden georganiseerd via Bongo Virtual Classroom. Inschrijven is niet nodig. Op het ogenblik van de sessie ga je gewoon naar de Ufora-site van het monitoraat. In de blauwe balk bovenaan zie je de knop ‘Overige tools’. Daar kies je voor ‘Bongo Virtual Classroom’. Vervolgens kan je de sessie starten door op ‘deelnemen’ te klikken.

Wanneer?

Voor de opleidingen HW en BPM:

 • maandag 6 juli van 20u00 tot 21u00
 • woensdag 8 juli van 9u00 tot 10u00
 • vrijdag 10 juli van 13u00 tot 14u00

 

Voor de opleiding EW/TEW/HIR:

 • maandag 6 juli van 17u30 tot 18u30
 • donderdag 9 juli van 16u00 tot 17u00
 • maandag 13 juli van 10u30 tot 11u30

Check het beschikbare materiaal op Ufora

Op de Ufora-site van het monitoraat vind je in de map ‘Herexamens. Wat nu?’ heel wat nuttige info en documenten om mee aan de slag te gaan (vb. de brochure Efficiënter Studeren, een blokplanner, filmpjes, een beslissingsboom,…). Ook op de Ufora-site student@warmUGent staan heel wat bruikbare tips.

Adviesgesprek bij een studie- of trajectbegeleider i.v.m. haalbaarheid tweede zittijd

Wat?

Zit je nog met vragen of twijfels, maak dan gerust een individuele afspraak met één van de medewerkers van het monitoraat. Zo kunnen we samen zoeken naar of werken aan een oplossing!

 

Bij wie?

Dat is afhankelijk van het antwoord op volgende vraag:

Had je in 2019-2020 enkel 1ste bachelorvakken in jouw curriculum?

 • JA: maak een afspraak bij één van de studiebegeleiders, afhankelijk van je opleiding:
  • EW-TEW-HIR: afspraak bij Willy Arts of Ann Maes
  • HW: afspraak bij Delphine François (of bij Dirk Bollaerts in geval je begeleiding wenst bij de aanpak van het herexamen voor ‘wiskunde’ en/of ‘statistiek’)
  • BPM: afspraak bij Lieven Jonckheere (of bij Delphine François in geval je begeleiding wenst bij de aanpak van het herexamen voor ‘inleiding micro-economie’ en/of ‘inleiding macro-economie’)
 • NEE: maak een afspraak bij één van de trajectbegeleiders, afhankelijk van je opleiding:

EW-TEW-HIR: afspraak bij Frauke Cuelenaere

HW-BPM: afspraak bij Charlotte Torck

 

Hoe?

Een afspraak inplannen kan via het online agendasysteem. Klik via volgende webpagina door op jouw opleiding en daarna op de naam van jouw begeleider: https://www.ugent.be/eb/nl/student/monitoraat/contact/contact.htm

Hou er rekening mee dat het monitoraat een collectief verlof plant vanaf 18 juli t.e.m. 2 augustus. Daarnaast nemen een aantal medewerkers ook nog vakantie buiten deze collectieve verlofperiode. Wil je dus tijdig persoonlijk advies over de herexamenperiode, plan dan jouw gesprek zo snel mogelijk in.

Bekijk het aanbod van de studentenpsychologen

De UGent-studentenpsychologen voorzien trainingen rond 'Uitstelgedrag', 'Faalangst', 'Efficiënt studeren',... Inschrijven kan vanaf 6 juli. Meer informatie vind je op de webpagina's van de studentenpsychologen.

Vakinhoudelijke begeleiding door het monitoraat tijdens de zomer

Neem contact op met je studiebegeleider.