Begeleiding voor 1ste bachelorstudenten na afloop van de 1ste zittijd

Hieronder vind je het aanbod voor studenten 1ste bachelor om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen ter voorbereiding van de tweede zittijd.

Ga naar de georganiseerde feedback van je lesgevers

Wat?

Je krijgt info over je examen en leert uit je fouten! Je komt er ook meer te weten over de manier van verbeteren, over wat een lesgever precies verwacht van een antwoord,…

Wanneer?

De feedback-periode start meteen na de puntenbekendmaking (6 juli) en loopt tot zaterdag 8 juli. Let op: feedback is enkel mogelijk op de door de lesgever aangekondigde tijdstippen, kijk dit dus zo snel mogelijk na via de aankondigingen op Ufora.

Voor eerste bachelorvakken heeft het monitoraat de feedbackmomenten gebundeld. Een overzicht hiervan is terug te vinden op de UFORA-cursus van het monitoraat.

Informeer je ter voorbereiding van de  2de zittijd

Wat?

Het monitoraat organiseert online-sessies waarbij ingegaan wordt op de regels omtrent deliberaties, leerkrediet, studievoortgang.  Daarnaast komt ook aan bod hoe de tweede zittijd efficiënt aan te pakken. Deze sessies worden georganiseerd via MS TEAMS. Inschrijven is niet nodig. Op het ogenblik van de sessie klik je gewoon op de juiste sessie in het overzicht hieronder.

Wanneer?

Voor de opleidingen HW en BPM:

 

Voor de opleiding EW/TEW/HIR:

Check het beschikbare materiaal op Ufora

Op de Ufora-site van het monitoraat vind je in de map 'Begeleiding na puntenbekendmaking' heel wat nuttige info en documenten om mee aan de slag te gaan (vb. de brochure Efficiënter Studeren, een blokplanner,…). Ook op de Ufora-site 'Wel in je vel' staan heel wat bruikbare tips.

Adviesgesprek bij een studie- of trajectbegeleider i.v.m. haalbaarheid tweede zittijd

Wat?

Zit je nog met vragen of twijfels, maak dan gerust een individuele afspraak met één van de medewerkers van het monitoraat. Zo kunnen we samen zoeken naar of werken aan een oplossing!

 

Bij wie?

Dat is afhankelijk van het antwoord op volgende vraag:

Had je in 2022-2023 enkel 1ste bachelorvakken in jouw curriculum?

 • JA: maak een afspraak bij één van de studiebegeleiders, afhankelijk van je opleiding:
  • EW-TEW-HIR: afspraak bij Willy Arts of Ann Maes
  • HW: afspraak bij Erlijn Cools of Delphine François
  • BPM: afspraak bij Lauren Eeckhout
 • NEE: maak een afspraak bij één van de trajectbegeleiders, afhankelijk van je opleiding:
  • EW-TEW-HIR: afspraak bij Frauke Cuelenaere
  • HW-BPM: afspraak bij Charlotte Torck

 

Hoe?

Een afspraak inplannen kan via het online agendasysteem. Klik via volgende webpagina door op jouw opleiding en daarna op de naam van jouw begeleider: https://www.ugent.be/eb/nl/student/monitoraat/contact/contact.htm

Hou er rekening mee dat de UGent collectief gesloten is op dinsdag 11 juli en vanaf 17 juli t.e.m. 23 juli. Daarnaast nemen verschillende medewerkers van het monitoraat ook nog vakantie buiten deze collectieve verlofperiode. Wil je dus tijdig persoonlijk advies over de herexamenperiode, plan dan jouw gesprek zo snel mogelijk in.

Bekijk het aanbod van de studentenpsychologen

De UGent-studentenpsychologen organiseren trainingen rond 'Uitstelgedrag', 'Faalangst', 'Efficiënt studeren',... in de weken van 3 juli en 10 juli. Inschrijven kan vanaf 26 juni.

Vakinhoudelijke begeleiding door het monitoraat tijdens de zomer

Neem contact op met je studiebegeleider.