SIMON ZEGT: Facultaire begeleiding voor Bestuurskunde en Publiek Management

Na het invullen van de “SIMON zegt-test” krijgt elke student een individueel en vertrouwelijk feedbackrapport. Dit feedbackrapport bestaat uit algemene feedback (slaagkans) en de scores op elk van de subtesten (denken en redeneren; studeervaardigheden; persoonlijkheid). Valt je score op één van deze testen tegen dan kan je ingaan op een ruim aanbod van studieondersteuning en begeleidingsactiviteiten die georganiseerd worden zowel binnen als buiten de faculteit. Lees onze facultaire initiatieven hieronder. Klik hier voor een overzicht van de centrale UGent-initiatieven.

 

MONITORAAT: studiebegeleiding en trajectbegeleiding

Zodra het academiejaar gestart is, staat het monitoraat klaar om jullie te helpen om de overgang van het secundair onderwijs zo vlot mogelijk te laten verlopen. Je kan bij het monitoraat terecht voor studiebegeleiding en trajectbegeleiding. Het monitoraat organiseert verschillende groepssessies (zowel voor vakinhoudelijke als algemene studiebegeleiding), maar ook individueel ben je zeker welkom! Deze dienstverlening is gratis.

Neem alvast een kijkje op de UFORA-cursus van het monitoraat van jouw opleiding. Alle initiatieven zullen in de loop van het academiejaar via deze UFORA-cursus meegedeeld worden.

 

Vakinhoudelijke begeleiding 1ste semester

Groepssessies

De studiebegeleiders organiseren gedurende het eerste semester monitoraatsessies voor het vak Inleiding micro-economie. Tijdens deze sessies gaan we na hoe je de leerstof efficiënt kan aanpakken en worden moeilijke delen van de leerstof samen herhaald. Door de stapsgewijze benadering wordt een actieve studiemethode bevorderd. Er wordt ook telkens tijd voorzien om vragen te stellen.

Voorbeeldexamens

Het monitoraat organiseert samen met de lesgever gedurende het eerste semester een voorbeeldexamen voor het vak Inleiding micro-economie. Deelnemen aan een voorbeeldexamen is een aanrader voor wie eens wil 'proeven' van de manier waarop geëxamineerd wordt. Het is ook de ideale manier om te testen of je de leerstof beheerst.

De data van de groepssessies en het voorbeeldexamen worden in de loop van het eerste semester bekendgemaakt via de aankondigingen op de UFORA-cursus van het monitoraat. Maak er een goede gewoonte van om wekelijks deze UFORA-cursus te bekijken.

Individuele begeleiding

Met al je vragen of problemen rond de vakken Inleiding micro-economie, Inleiding macro-economie en Inleiding Recht kan je ook individueel bij de studiebegeleider terecht.

Een afspraak maken + contactgegevens.

 

Algemene studiebegeleiding 1ste semester

Workshops efficiënter studeren

Om je te helpen bij het verder ontwikkelen van je studeervaardigheden organiseert het monitoraat een aantal workshops rond studiemethodiek, studieplanning en blok- en examens. Je krijgt er o.a. algemene studietips, maakt er kennis met een ‘actieve’ studiemethode en leert er hoe een realistische planning op te stellen.

Wil je meer weten over alle initiatieven van het monitoraat? Bekijk de UFORA-cursus van het monitoraat.

Individuele begeleiding

De studiebegeleiders van het monitoraat zijn het aanspreekpunt voor al je vragen over jouw studiehouding, studieplanning en studiemethode.

Een afspraak maken + contactgegevens.

 

Trajectbegeleiding 1ste semester

Heb je naar aanleiding van jouw SIMON-rapport nood aan een gesprek? Word je geconfronteerd met een situatie die jouw studies bemoeilijkt en wil je informatie over een aanpassing van jouw studietraject? Contacteer dan de trajectbegeleider Charlotte Torck.

Een afspraak maken + contactgegevens.

Gerelateerde inhoud