Infomomenten

Bacheloropleidingen

De infodagen van de bacheloropleidingen economische wetenschappen (EW), toegepaste economische wetenschappen (TEW), handelsingenieur (HIR) gaan door op:

 

De infodagen van de bacheloropleiding handelswetenschappen (HW) gaan door op:

 

De infodagen van de bacheloropleiding bestuurskunde en publiek management (BPM) gaan door op:

 

Alle infomomenten vinden plaats op de faculteit Economie en Bedrijfskunde, campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2 te 9000 Gent.

Alle infomomenten starten (stipt) met een plenaire presentatie waarna je kennis kan maken met de betrokken lesgevers en studenten, en je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen en boeken/cursussen in te kijken.

Voor de bovenstaande infomomenten moet je je online inschrijven.

 

Op zaterdag 29 juni 2019 organiseert de UGent een extra infobeurs voor alle bacheloropleidingen UGent. Deze infobeurs (beursformule) is doorlopend open van 10 tot 13u. Locatie: campus Ufo, Ufo-gebouw, Sint-Pietersnieuwstraat 33, 9000 Gent.

Masteropleidingen

Doelgroep: studenten die beschikken over een Vlaamse academische bachelor of master en die interesse hebben om een verbredende master te volgen in Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Fiscaliteit of Bestuurskunde & Publiek Management.

Op het infomoment van 4 april krijg je een plenaire presentatie met toelichting over het opleidingsprogramma, kan je lesgevers en studenten spreken, en kan je boeken en cursussen inkijken.

Het groepsgesprek van 29 juni omvat een vergelijking van de drie masteropleidingen en praktische informatie over vrijstellingen, masterproef, ... Je kan ook boeken en cursussen inkijken.

Het groepsgesprek op 4 september is anders opgevat: hierbij focussen we in kleine groep vooral op praktische vragen zoals informatie over vrijstellingen, opbouw van het curriculum, combinatie met werken, etc. Dit groepsgesprek wordt vormgegeven op basis van de input en vragen van de aanwezigen.

Data infosessies:

  • donderdag 4 april 2019 (avond)
  • zaterdag 29 juni 2019 (voormiddag)
  • woensdag 4 september 2019 (namiddag en vooravond)

Locatie:

Alle infosessies voor de masteropleidingen gaan door op campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent.

Programma:

 

29 juni 2019
(groepsgesprek)

4 september 2019
(groepsgesprek)
Master in de Bedrijfseconomie 10u30 > Inschrijven 15u30 of 17u00 > Inschrijven
Master in de Fiscaliteit 10u30 > Inschrijven 15u30 of 17u00 > Inschrijven
Master in de Algemene Economie
10u30> Inschrijven 15u30 of 17u00 > Inschrijven

Voor de bovenstaande infomomenten moet je je online inschrijven.

Voor de masters Banking and Finance en Marketing Analysis wordt geen infosessie georganiseerd. Voor verdere inlichtingen kan u de opleidingscoördinator bereiken via onderstaande e-mailadressen.

 

Alle masteropleidingen zijn ook aanwezig op de jaarlijkse Afstudeerbeurs in het ICC Gent op dinsdag 2 april 2019. Meer informatie vind je hier.

 

Voor verdere inlichtingen kan je mailen naar:

Schakel- en voorbereidingsprogramma's

Doelgroep: voor studenten die beschikken over een Vlaamse professionele bachelor of academische opleiding en die interesse hebben om te starten in de master Bestuurskunde & Publiek Management, Business Economics (TEW), Business Engineering, Economics (Economische Wetenschappen) of Handelswetenschappen.

Op het infomoment van 29 juni krijg je een plenaire presentatie met toelichting over het opleidingsprogramma, kan je lesgevers en studenten spreken, en kan je boeken en cursussen inkijken. Het groepsgesprek op 4 september is anders opgevat: hierbij focussen we in kleine groep vooral op praktische vragen zoals informatie over vrijstellingen, opbouw van het curriculum, de masteropleiding, etc. Dit groepsgesprek wordt vormgegeven op basis van de input en vragen van de aanwezigen.

Data infosessies:

  • zaterdag 29 juni 2019 (voormiddag)
  • woensdag 4 september 2019 (namiddag)

Locatie:

Alle infosessies voor de schakel- en voorbereidingsprogramma's gaan door op campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent.

Programma:

Infosessie start om:
29 juni 2019
(infomoment)
4 september 2019
(groepsgesprek)
Schakel- en voorbereidingsprogramma Handelswetenschappen
10u30 > Inschrijven 15u30 > Inschrijven
Schakel- en voorbereidingsprogramma Bestuurskunde en Publiek Management 10u00 > Inschrijven 15u30 > Inschrijven
Schakel- en voorbereidingsprogramma Economics

10u00 tot 12u00
(doorlopend)

> Inschrijven

15u30 > Inschrijven

Schakel- en voorbereidingsprogramma Business Economics

10u00 tot 12u00
(doorlopend)

> Inschrijven

15u30 > Inschrijven

Voorbereidingsprogramma Business Engineering

10u00 tot 12u00
(doorlopend)

> Inschrijven

15u30 > Inschrijven

Voor de bovenstaande infomomenten moet je je online inschrijven.

 

Alle schakel- en voorbereidingsprogramma's zijn ook aanwezig op de jaarlijkse Afstudeerbeurs in het ICC Gent op dinsdag 2 april 2019. Meer informatie vind je hier.

 

Voor verdere inlichtingen kan je contact opnemen met mevr. Frauke Cuelenaere (studie- en trajectbegeleider EW, TEW en HIR) of mevr. Charlotte Torck (trajectbegeleider HW en BPM).