CETRAS

CETRAS staat voor "CEnter for Training and Research in Anatomical Sciences" (Centrum voor onderzoek en opleiding in anatomische wetenschappen). 

Zij organiseren workshops voor artsen medisch personeel en biedt infrastructuur en eventueel lesgevers voor de training in heelkundige disciplines.

Interdisciplinaire bruggen bouwen om de uitkomst van de patiënt te verbeteren

CETRAS wil een platform creëren waar de kloof wordt overbrugd tussen medische professionals, bedrijven en onderzoekers. Ze willen een drijvende kracht zijn achter toekomstige ontwikkelingen van een aangepast medicijn, gebaseerd op virtuele - maar gevalideerde - anatomische datasets, chirurgische 3D-navigatie en andere innovatieve technieken, om de resultaten van de patiënt te verbeteren.

Adres

UZ Gent, Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent

De dissectie-faciliteit is gehuisvest in de kelderverdieping van het PAD-gebouw op de campus van het Universitair Ziekenhuis, met ingangsnummer 23 (zie grondplan).

Locatie

De dissectiezaal en bijbehorende technische ruimtes beslaan een totale oppervlakte van 1200 vierkante meter. De dissectiezaal beslaat circa 400 vierkante meter met een capaciteit van 30 dissectietafels en een beweegbare muur om de ruimte in twee kleinere eenheden te verdelen voor gelijktijdig gebruik van verschillende groepen en doeleinden.

De locatie van de nieuwe faciliteit biedt een directe toegang tot het ziekenhuis, noodzakelijk om gebruik te maken van geavanceerde medische beeldvormingsapparatuur. Een totale opslagcapaciteit voor 100 gedoneerde lichamen is beschikbaar, waarbij zowel Thiel gebalsemde als vers ingevroren lichamen zullen worden aangeboden.

Binnen het gebouw kan een kleine en grote vergaderruimte met audiovisuele apparatuur worden gebruikt. Naast de belangrijkste dissectiezaal, zijn twee kamers van 20 vierkante meter en 60 vierkante meter ontworpen voor kleinere werkplaatsen met 1 tot maximaal 3 opstellingen.

Vragen met betrekking tot workshops, onderzoek en administratie?

Neem contact op met Dominique Jacobus