Sociaal Leren UGent

Tijdens het onderzoek “Sociaal Leren” zien we uw kind tussen de leeftijd van 18 en 28 maanden. Bij peuters worden nieuwe woorden al na een korte kennismaking aan hun betekenis gekoppeld.

spelstudieHoe kan dat? Om deze vaardigheid te onderzoeken laten we kinderen verschillende voorwerpen zien en nieuwe woorden horen, daarna gaan we kijken hoe ze voorwerp en woord gaan verbinden.

Uw kind krijgt ook wat speelgoed te zien dat op afstand wordt bediend door de onderzoeker. Hierbij onderzoeken we hoe het kind reageert op het speelgoed om inzicht te krijgen in hoe peuters omgaan met onduidelijke situaties; zoekt het kind hulp of aandacht van de ouders? Gaat het het speelgoed zelf benaderen? We zullen ook het oogcontact van het kind volgen, net als zijn reactie op boeken, posters en ander motiverend speelgoed.

Voor jullie een onze veiligheid respecteren we zorgvuldig de corona-maatregelen: tijdens de afspraak houden we sociale afstaand en dragen altijd een mondmasker. Al het speelgoed wordt voor de afspraak gedesinfecteerd.

Dit onderzoek bestaat uit 2 afspraken van 1-1.5 uur.

 

Interesse of meer info: