Claudia Claes

Claudia Claes (°1965)

Ik ben sinds februari 2014 aangesteld als gastprofessor aan de vakgroep orthopedagogiek. Ik behaalde mijn diploma doctoraat in de pedagogische wetenschappen in 2011 met het proefschrift “Inclusive Embedment of Person Centred Support; a Study of Critical Success Factors. Naast mijn werkzaamheden aan de UGent ben ik als voltijds docent verbonden aan de Hogeschool Gent en het expertisecentrum E-QUAL. Ik ben tevens decaan van de Faculteit Mens en Welzijn van Hogeschool Gent. Vanaf 2015-2016 ben ik verantwoordelijk lesgever voor het opleidingsonderdeel Orthopedagogische Coaching en Consultatie uit de Master Orthopedagogiek en medelesgever van verschillende opleidingsonderdelen die vanuit de vakgroep worden ingericht. Ik ben gebeten door het ‘quality of life’ onderzoek, waarbij ik in mijn persoonlijk leven de theorie in praktijk probeer om te zetten.

Geselecteerde publicaties

Simoes, C.,  Santos, S.,  & Claes, C. (2015). Quality of life in intellectual disabilities: assessment between Escala Pessoal de Resultados and World Health Quality of Life-BREF. Journal of Intellectual Disability Research, 37, 171-181.

Decramer, A., Audenaert, M., Van Waeyenberg, T., Claeys, T., Claes, C., Vandevelde, S., van Loon, J., Crucke, S. (2015). Does performance management affect nurses well-being?. Evaluation and Program Planning, 49, 98-105.

Claes, C., van Loon, L., Vandevelde, S. & Schalock, R.L. (2015) An Integrative Approach to Evidence Based Practices. Evaluation and Program Planning, 48, 132-136.

van loon, J., Bonham, G., Peterson, D., Schalock, R.L., Claes, C., & Decramer, A. (2013). The Use of Evidence-Based Outcomes in Systems and Organizations Providing Services and Supports to Persons with Intellectual Disabilities. Evaluation and Program Planning, 36(1), 80-88

Een volledig overzicht van de publicaties vindt u hier

Postadres:
Henri Dunantlaan 2