Inge Blockmans

(8/7/1988)

Ik ben geboeid door hoe mensen omgaan met “anders” zijn. Op academisch vlak onderzoek ik vanuit mijn achtergrond in de taalkunde (UAntwerpen) en de sociale psychologie (University of Surrey, UK) communicatiebarrières en -facilitators tussen mensen met verschillende fysieke mogelijkheden. Momenteel focus ik als FWO-aspirant op beeldvorming rond relaties en seksualiteit bij vrouwen (met een ruggenmergletsel) en de impact ervan op hun welzijn. Dankzij VOCATIO (promotiejaar 2013) kan ik ook een breder publiek bereiken door mijn kwalitatief onderzoek en mijn eigen levensverhaal te delen op toegankelijke manieren zoals lezingen, klasgesprekken, niet-academische schrijfsels, enz.

Geselecteerde publicaties

Blockmans, I.G.E. (2015). “Not Wishing to Be the White Rhino in the Crowd”: Disability-Disclosure at University. Journal of Language and Social Psychology, 34(2), 158-180.

Gasiorek, J., Van de Poel, K., & Blockmans, I. (2015). What do you do when you can't accommodate? Managing and evaluating problematic interactions in a multilingual medical environment. Language and Communication, 41, 84-88.

Postadres:
Henri Dunantlaan 2