Katrien De Munck

Katrien werkt sinds 2008 als praktijkassistent bij de vakgroep Orthopedagogiek. Ze begeleidt studenten tijdens hun stage en is verantwoordelijk voor de buitenlandse stage. Daarnaast werkt ze mee aan de opleidingsonderdelen rond kwalitatief onderzoek, disability studies en inclusief onderwijs. Ze is ook bezig met onderzoek rond competentieontwikkeling van leerkrachten in functie van inclusief onderwijs en in projecten rond co-creatie in functie van inclusie en participatie.

Naast haar werk op de vakgroep werkt ze als procesbegeleider zorg bij OVSG, de Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten. In vorige jobs bij MSOC Gent, CADOR, De Kiem en het SIHO was diversiteit, inclusie en participatie een rode draad. In '99 studeerde ze af als orthopedagoog aan deze faculteit.

Geselecteerde publicaties:

Van Hove, G., De Schauwer, E., Mortier, K., Claes, L., De Munck, K., Verstichele, M., Vandekinderen, C., et al. (2012). Supporting gaduate students toward a "pedagogy of hope": resisting and redefining traditional notions of disability. Review of disability studies, 8(3), 45–54.

Davies, B., De Schauwer, E., Claes, L., De Munck, K., & Van de Putte, I. (2013). Recognition and difference: a collective biography. International journal of qualitative studies in education, 26(6), 680–691.

Van Hove, G., De Schauwer, E., De Munck, K., Cnockaert, R., & Claus, S. (2014). Disclosure and the double bind processes of students with disabilities in institutions for higher education: disability studies going from studying processes of "disablism" to the study of wider processes of "ableism." (L. Vandenbussche, Ed.) Journal of diversity and gender studies, 1(1), 21–32.

van Trigt, M., De Munck, K., De Schauwer, E. & Verstichele, M. (2016). (Dis)abilities op het werk. Inspirerende verhalen van verpleegkundigen, vroedkundigen, ingenieurs en leraren. In G. Van Hove, A. Schippers, M. Cardol, & E. De Schauwer (Red.), Disabillity Studies in de Lage Landen (pp. 229-244). Antwerpen: Garant.

De Couvreur, L., Dejonghe ,W., De Munck, K., Detand, J. & Goossens, R. (2016). Faal samen, faal snel, faal beter! Een cybernetische benadering van participatie door ervaringsgerichte co-design. In G. Van Hove, A. Schippers, M. Cardol, & E. De Schauwer (Red.), Disabillity Studies in de Lage Landen (pp. 61-80). Antwerpen: Garant.

Postadres:
Henri Dunantlaan 2