Lana Van Den Berghe

Lana Van Den BergheEnkele jaren geleden studeerde Lana af als leerkracht secundair onderwijs (Natuurwetenschappen/Plastische opvoeding) waarna ze besloot om verder te studeren. Ze behaalde de master Orthopedagogiek via het schakelprogramma en werd al snel gepassioneerd door het vakgebied. Haar ervaringen liggen voornamelijk in de Integrale Jeugdhulpverlening en meer specifiek de naadloze flexibele trajecten (NAFT).

Na het afronden van haar studie startte Lana aan de vakgroep als assistent en doctoraatsstudent. De focus van haar doctoraat ligt op het thema ‘Vroegtijdig schoolverlaten’ onder het promotorschap van prof. dr. Stijn Vandevelde en prof. dr. Sarah De Pauw. Binnen dit onderzoek gaat ze op zoek naar hoe het proces van het verlaten van de schoolbanken zonder diploma vorm krijgt, hoe schoolverlaters dit proces ervaren en wat good practices kunnen zijn in ondersteuning. Als assistent is Lana betrokken bij de ondersteuning van verschillende opleidingsonderdelen en de begeleiding van stages en masterproeven.

Lana vult haar vrije tijd met reizen, trektochten (met de Pino Hase fiets of te voet), tuinieren, yoga en haken.

Postadres:
Henri Dunantlaan 2