Lou Lippens

LouLippens.jpgLou Lippens behaalde in 2019 zijn master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Gent. Zijn stage deed hij in OC Nieuwe Vaart waar onder het mentorschap van Franky D’Oosterlinck zijn interesse groeide in een masterstage in OC Nieuwe Vaart. Hier groeide zijn interesse in het ondersteunen van kinderen, jongeren met gedrags- en emotionele stoornissen en hun context. Hij beeïndigde zijn studie met een kwalitatieve masterthesis over evidence-based werken binnen de integrale jeugdhulp. Na enkele maandan te werken in GI De Zande te Ruiselede ging hij terug aan de slag OC Nieuwe Vaart, dit keer als contextbegeleider, waar hij momenteel nog steeds halftijds werkt. Daarnaast vult hij zijn tijd als zanger-gitarist bij de band Crooked Steps. Aan de vakgroep doet Lou onderzoek naar herstelgerichte orthopedagogische activiteiten binnen de gemeeschapsinstelling.

Henri Dunantlaan 1
B-9000 Gent