Erinda Mehmeti

Erinda MehmetiErinda Mehmeti volgde haar secundaire studies in de middelbare school Babë Dudë Karbunara in Berat, Albanië. Ze behaalde haar Master in de Rechten (2012, onderscheiding) aan de Universiteit Gent nadat ze een voorbereidend jaar Nederlands voor Anderstaligen had voltooid aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van diezelfde universiteit. In het kader van het Erasmus-programma studeerde ze een jaar aan de Universiteit van Leiden.

Na haar universitaire studies werkte Erinda als stagiair bij de juridische afdeling van CER (Community of European Railway and Infrastructure Companies) in Brussel. Sinds mei 2013 is ze werkzaam als academisch assistente aan het Instituut voor Internationaal Privaatrecht. De moedertaal van Erinda is Albanees. Ze spreekt bovendien vloeiend Nederlands, Engels en Italiaans.

Erinda heeft een sterke interesse in de positie van de zwakkere partij in het Internationaal Privaatrecht en in het bijzonder in de bescherming van de consument. In het kader van haar doctoraat voert ze een analyse uit van de beschermende functie die het Internationaal Privaatrecht tracht te vervullen en dit meer bepaald op het gebied van contracten.