Internationale uitwisseling voor studenten met een functiebeperking

De UGent vindt het belangrijk dat ook studenten met een functiebeperking de kans hebben om op internationale uitwisseling te gaan. Deze unieke ervaring is een meerwaarde tijdens je studies, op je cv ...

Het Team student & functiebeperking kan je ondersteunen door o.a.

  • contact op te nemen met een gelijkaardige dienst voor studenten met een functiebeperking zodat je op voorhand al een aanspreekpunt ter plaatse hebt. Zo kan je op voorhand de nodige aanpassingen al bespreken. Verken vooraf ook zelf al even de ondersteuningsmogelijkheden per land en onderwijsinstelling via Inclusive Mobility
  • een formele brief op te maken in het Engels waarin we bevestigen van welke onderwijs- en/of examenfaciliteiten je gebruik maakt aan de UGent.
  • jouw aanvraag voor extra subsidie op te volgen.
  • samen met jou een antwoord te zoeken op jouw vragen, bezorgdheden,…

Als student met een functiebeperking kan je via EPOS een extra beurs aanvragen (bovenop de gewone beurs). Deze beurs kan je gebruiken om een voorbereidend bezoek aan de gastinstelling te brengen en/of om de extra kosten die je omwille van je beperking hebt te compenseren. Je neemt contact op met het Team student & functiebeperking om deze beurs aan te vragen.

Het SIHO (Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs) bundelde een aantal tips en interessante websites voor studenten die op buitenlandse uitwisseling gaan.