Registreren als gaststudent

Als gaststudent heb je een 'inschrijving' aan je thuisinstelling en een 'registratie' aan de UGent. Je volgt één of meerdere opleidingsonderdelen aan de UGent in het kader van één van de categorieën hieronder beschreven.

Registreren

 • Categorie 1: Doctoraat
  Je bent ingeschreven voor het doctoraat/de doctoraatsopleiding aan een universiteit van de Vlaamse of Franse Gemeenschap en wil in het kader hiervan een opleidingsonderdeel volgen aan de UGent.
 • Categorie 2: Keuzevak
  Je bent ingeschreven via diplomacontract aan een universiteit van de Vlaamse of Franse Gemeenschap en wil in het kader hiervan een keuzeopleidingsonderdeel volgen aan de UGent.
 • Categorie 3: Interuniversitaire opleiding
  Je bent ingeschreven via diplomacontract voor een interuniversitaire opleiding en volgt in het kader hiervan opleidingsonderdelen aan de UGent.
 • Categorie 4: Samenwerkingsovereenkomst
  Je bent ingeschreven via diplomacontract voor een opleiding waarvoor je thuisinstelling een specifieke samenwerkingsovereenkomst heeft over bepaalde UGent-opleidingsonderdelen en wil één of meer van deze opleidingsonderdelen volgen.
 • Categorie 5: Masterproef
  Je wil aan je masterproef werken in het kader van een samenwerkingsovereenkomst van je hogeschool of universiteit.
 • Categorie 6: AUGent
  Je bent ingeschreven voor een opleiding aan een instelling van de Associatie UGent (Hogeschool West-Vlaanderen, Hogeschool Gent of Arteveldehogeschool) en wil in het kader hiervan keuzeopleidingsonderdelen volgen aan de UGent (AUGent-mobiliteit).

Contact

gaststudent@ugent.be