Ufora

Je kan alle officiële opleidingsonderdelen aan de UGent terugvinden in de digitale leeromgeving Ufora.

Inleiding

Bekijk onderstaande video om wegwijs te worden in de digitale leeromgeving van de UGent. 

Handleiding

Raadpleeg de Ufora handleiding voor studenten (pdf)

Webapplicatie

Ga naar https://ufora.ugent.be

Mobiele app

Ontvang updates over jouw lessen via de Pulse app op de smartphone.

Veel gestelde vragen

Hoe maak ik een account aan op Ufora?

Studenten en personeelsleden hebben automatisch toegang tot Ufora.

Externe gebruikers (i.e. personen zonder UGent account) moeten zich vooraf registreren om Ufora te kunnen gebruiken. Ze kunnen echter niet als student of medewerker toegevoegd worden aan OASIS cursussen (officiële opleidingsonderdelen).

Hoe schrijf ik me in voor een cursus?

Je wordt automatisch ingetekend in cursussen die tot jouw Oasis curriculum behoren. In deze cursussen krijg je namelijk automatisch de rol OASIS_STUDENT. Als je dit opleidingsonderdeel in Oasis terug zou verwijderen, dan word je ook automatisch in Ufora uitgeschreven voor deze cursus.

Via het menu aan de rechterkant van de Ufora startpagina kan je via “Inschrijven in cursus” intekenen op infosites en (extra) cursussen waarvoor “Ontdekken” aanstaat. Voor alle andere cursussen kan je de lesgever vragen om “ontdekken” aan te zetten, of jou manueel toe te voegen. Je kan jezelf terug uitschrijven uit deze infosites en (extra) cursussen via de link "Uitschrijven uit cursus" in het menu aan de rechterkant van de Ufora startpagina.

Hoe laad ik mijn Masterproef op in Ufora?

Raadpleeg de handleiding "Masterproefindiening"

Welke gegevens houdt Ufora bij?

Voor de correcte werking van Ufora is het noodzakelijk dat we gegevens over onze gebruikers bijhouden. Op de pagina Privacyverklaring leggen we uit wat we precies bijhouden en waarom we dat doen, wie die gegevens kan bekijken en wat we er mee doen.

Helpdesk Ufora