Internet in Universitaire Home

Alle wooneenheden beschikken over een snelle internetaansluiting. Om te connecteren heb je je UGent-accountgegevens nodig, die je kreeg bij inschrijving.

Homes Astrid, Bertha, Boudewijn, Fabiola en Vermeylen

• Snelle verbinding via kabel

1. Verbind je computer met het netwerkaansluitpunt in je kamer via een UTP-kabel (geen telefoonkabel!).
    Als je geen UTP-kabel heeft dien je die zelf te kopen.
  2. Je kunt onmiddellijk surfen naar
    wachtwoord.ugent.be
    helpdesk.ugent.be
    minerva.ugent.be
    ufora.ugent.be
  3. athena.ugent.be
    Mits installatie van de citrix receiver kan je op Athena meteen surfen via de apps Firefox, Internet Explorer en Chrome, dit zonder limiet.
  4. Surf je niet via Athena, dan dien je voor alle andere sites en webtoepassingen eerst een VPN-verbinding op te zetten.
    Let op, voor VPN gelden er bandbreedtebeperkingen!
  • Wifi

Je kan draadloos verbinden met Eduroam binnen UGent

In de gemeenschappelijke ruimtes van alle homes én in de studio's in home Bertha de Vriese kan je inloggen op het netwerk

• Meer info:

Aansluiten van twee computers in een UGent studentenhome kan, maar gebruik hiervoor enkel een GEWONE switch.
Gebruik GEEN router (al dan niet met ingebouwd draadloos toegangspunt).
Een router is niet toegelaten, aangezien dit bij verkeerd aansluiten netwerkproblemen kan veroorzaken!
Gebruik gerust het Eduroam netwerk in de gemeenschappelijke ruimte

Technische details om te connecteren

Beveilig je computer!

Maatregelen tegen illegaal gebruik van het netwerk

• Problemen

Contacteer de DICT Helpdesk vanop afstand, vul een webformulier in.

Kan een buur wel surfen in jouw kamer, maar jij niet, ga dan even langs bij de DICT Helpdesk.

Homes Groningen, Uppsala, Göttingen, Canterbury (Site Kantienberg) en Heymans

• Snelle verbinding via kabel

De bestaande aansluitingen dienen steeds geconnecteerd te blijven. Gebruik enkel een gemarkeerde vrije UTP-aansluiting om je eigen computer te connecteren. Ontkoppel nooit de router, maar gebruik daarentegen - desgevallend - een vrij aansluitpunt op dit Studenten Internet-toestel.
    Als je geen UTP-kabel hebt, dien je die zelf aan te kopen.
  2. Je kunt onmiddellijk surfen naar de portaalpagina http://hotspot.studenteninternet.be
    Geef je UGent login en wachtwoord in om verder te kunnen surfen.
    Het gebruik van het internet is verbonden aan enkele huisregels!
  3. In deze homes is het niet nodig om eerst een VPN-verbinding op te zetten.
    Let op, voor VPN gelden er bandbreedtebeperkingen!
  • Wifi

Je kan draadloos verbinden met Eduroam
Het gebruik van het internet is verbonden aan enkele huisregels!

In de gemeenschappelijke ruimtes van alle homes én in alle wooneenheden kan je inloggen op het netwerk

• Meer info:

Gebruik GEEN router (al dan niet met ingebouwd draadloos toegangspunt).
Een router is niet toegelaten, aangezien dit bij verkeerd aansluiten netwerkproblemen kan veroorzaken!
Gebruik gerust het Eduroam netwerk in de gemeenschappelijke ruimte.

Technische details om te connecteren

Beveilig je computer!

Het gebruik van het internet is verbonden aan enkele huisregels!

• Problemen

Voor een snelle opvolging, contacteer de gebruikersondersteuning van studenteninternet.

Kan een buur wel surfen in jouw kamer, maar jij niet, ga dan even langs bij de DICT Helpdesk.