Overzicht sporttakken '23-'24

Titel Beschrijving
Aikido Een Japanse traditionele krijgskunst waarin harmonie (Ai) centraal staat. Coördinatie van lichaam en geest zijn belangrijker dan spierkrachttraining.
Badminton Lessenreeksen voor beginners en gevorderden of zelf een terrein reserveren.
Ballroom & Latin dance De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks ballroom en Latin dance.
Basketbal Dit zijn recreatieve sessies waar alle deelnemers onderling wedstrijdjes (3x3) of 5 tegen 5 spelen. Individueel shotten is ook mogelijk tijdens de sessies.
BBB Buik...Billen...Benen... De les omvat hoofdzakelijk spierversterkende oefeningen op muziek.
Body Beat Workout Een pittige all-in-one workout waarbij de focus op de muziek ligt. Geen moeilijke choreografieën, maar een uur ertegenaan terwijl alle spiergroepen aan bod komen.
Crosstraining Crosstraining combineert het beste van cardio, functionele training, gymnastics, basis gewichtheffen en meer.
Duiken Geïnteresseerd in het leven onder water? Er worden zowel initiatielessen als trainingen gegeven. Deze gaan door in het zwembad van de GUSB.
Fatburner Wil je op een plezante manier calorieën verbranden? Fatburning is een sessies aan lage intensiteit, waarbij je traint op het vetverbrandingsniveau.
fietsen (recreatief) Het is recreatief fietsen +/- 15km/uur, tempo ligt veel lager dan bij de wielertoeristen.
Fitness Het Universitaire sportcomplex beschikt niet over een fitnessruimte. Studenten en personeelsleden van de Universiteit Gent kunnen trainen in de powerzaal van de Topsporthal of in deze van de HOGENT
Hatha Yoga Hatha yoga is een vorm van yoga die gericht is op de beheersing tussen de geest en het lichaam. Verschillende lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken worden beoefend.
Hockey (indoor) Zin om je eens uit te leven? Indoor Hockey is daar de ideale sport voor. We bieden wekelijkse sessies zowel voor beginnelingen als voor gevorderden.
Judo Een sport voor iedereen! Voor jong en oud, zowel meisjes als jongens. Hier kan je ervaring opdoen onder leiding van gediplomeerde lesgevers.
Kajak Er zijn zowel training voor personen die interesse hebben in wedstrijdvaren als voor personen met interesse in het tourkajakken.
Karate Letterlijk betekent het "lege hand", een ongewapende vechtkunst waarbij gebruik gemaakt wordt van alle ledematen om een tegenstander uit te schakelen.
Krav Maga Een modern zelfverdedigingssysteem dat zich kenmerkt door instinctieve, eenvoudig aan te leren, reflexmatige technieken en concepten. Het is een ideaal systeem voor wie op korte tijd een effectieve zelfverdedigingsmethode wil aanleren.
Lacrosse Lacrosse is een teamsport. Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt.
Minivoetbal Ben je alleen of slechts met een paar vrienden, kom gerust af. Nog andere "enkelingen" staan te popelen om toch wekelijks een wedstrijdje te spelen.
Modern, Urban & Girly De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks moderne dans, Urban & Girly
Ninjutsu (Bujinkan) Bujinkan is een vereniging waarin authentieke krijgskunst wordt beoefend. De technieken die wij beoefenen gaan terug naar Japanse scholen die al honderden jaren bestaan. Zowel voor mannen als voor vrouwen.
Padel Padel is een racketsport en bevat elementen uit tennis en squash en is heel toegankelijk voor sportievelingen van eender welk niveau.
Parkour Wekelijkse drop-in sessies voor studenten, open level met onder andere initiatie waarbij we parkour breed introduceren.
Pilates Pilates verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren en de kracht en uithouding in benen, buikspieren, armen, heupen en de rug.
Power Yoga Dit is een zeer krachtige vorm van vinyasa yoga en doet niet onder aan een intensieve work-out.
Roeien Vanaf oktober staan de roeiclubs in Gent open om studenten een jaar lang te leren roeien. Onder leiding van gediplomeerde trainers, zowel indoor als out- door. Alle studenten van de Associatie Universiteit Gent zijn welkom.
Rugby Eén van de meest complete teamsporten. Je moet kunnen rennen, passen, trappen, tackelen, tillen en duwen. Fair-play en respect voor de tegenstander en scheidsrechter zijn enorm belangrijk.
Salsa De basispassen en -figuren van de Cubaanse Salsa worden op een leuke manier aangeleerd op zwoele Caraïbische ritmes. Je bent steeds welkom, met of zonder partner.
Schaatsen - Langebaan Leer zelf snelschaatsen op “noren” tijdens de trainingen op de ijsbaan in Gent. Wil je goed getraind deelnemen aan toertochten op natuurijs in binnen- en buitenland, sluit je dan aan bij LBSG, de Lange Baan Schaatsclub Gent.
Schaatsen - Shorttrack Shorttrack is een uitdagende sport op het vlak van techniek, tactiek en uithoudingsvermogen.
Shinkendo Shinkendo is Japanse zwaardvechtkunst in zijn meest volledige vorm, als synthese van verschillende stijlen van samurai-scholen door de eeuwen heen.
Spinning Het Universitaire sportcomplex beschikt niet over een spinningsruimte. Studenten en personeelsleden van de Universiteit Gent kunnen zich wenden tot de Sportdienst van de HOGENT en deelnemen aan hun Spinning activiteiten.
Sport voor andersvaliden Individuele zweminitiatie voor motorisch gehandicapten, voor hartlijders, personen met C.O.P.D. of de ziekte van Bechterew. Het betreft zuiver recreatieve sportactiviteiten. Rolstoelbasketbal kan ook via nationale competitie beoefend worden.
Tafeltennis Het sportcomplex beschikt over vijf tafeltennistafels.
Tai Chi Tai Chi is in oorsprong een krijgskunst gebaseerd op de Jin-Yang filosofie. Het regelmatig beoefenen van Tai Chi heeft een positieve invloed op de gezondheid en brengt evenwicht op alle niveaus.
Tennis Ben jij de opvolger van David of Elise? Ontdek het tijdens onze lessenreeks!
Volleybal Wij bieden recreatief volleybal aan waarbij de deelnemers onderling wedstrijdjes spelen. Gezelligheid, teambelang en sportiviteit zijn de drie factoren die deze sport typeren.
Wandelen Wandelen in groep en in de natuur. De ideale manier om het Vlaamse landschap te ontdekken.
Waterpolo Een spectaculaire watersport waar veel conditie en vaardigheden voor vereist is. We bieden zowel initiatie als trainingen aan.
Werelddans Op aanstekelijke muziek dansen we choreografieën uit een ver verleden of nieuwe choreografieën gemaakt met passenmateriaal uit de internationale folkloristische danstraditie.
Zelfverdediging Gebaseerd op technieken zowel gewapend als ongewapend, aanvallend als verdedigend. Bij elke sessie wordt aandacht besteed aan kracht, lenigheid, uithouding, snelheid en evenwicht.
Zwemmen De tarieven en openingsuren van het zwembad. De begeleide trainingssessie op woensdagavond,