Sportaanbod

Titel Beschrijving
Aikido Een Japanse traditionele krijgskunst waarin harmonie (Ai) centraal staat. Coördinatie van lichaam en geest zijn belangrijker dan spierkrachttraining.
Badminton Lessenreeksen voor beginners en gevorderden of zelf een terrein reserveren.
Ballroom, Hip Hop en Modern De Gentse Universitaire Dansclub (GUDc) organiseert wekelijks ballroom, Hip Hop en Modern.
Basketbal Er worden wekelijkse recreatieve sessies gegeven, maar ook competitietraining.
BBB Buik...Billen...Benen... De les omvat hoofdzakelijk spierversterkende oefeningen op muziek.
Duiken Geïnteresseerd in het leven onder water? Er worden zowel initiatielessen als trainingen gegeven. Deze gaan door in het zwembad van de GUSB.
Fatburner Wil je op een plezante manier calorieën verbranden? Fatburning is een sessies aan lage intensiteit, waarbij je traint op het vetverbrandingsniveau.
fietsen (recreatief) Het is recreatief fietsen +/- 15km/uur, tempo ligt veel lager dan bij de wielertoeristen.
Fitness Studenten en personeelsleden van de Universiteit Gent kunnen trainen in de powerzaal op de oefenpiste (kant inkom) van de Topsporthal
Handbal Een ploegsport voor zowel beginnelingen als voor geoefende spelers.
Hockey Zin om je eens uit te leven? Hockey is daar de ideale sport voor. We bieden wekelijkse sessies zowel voor beginnelingen als voor gevorderden.
Judo Een sport voor iedereen! Voor jong en oud, zowel meisjes als jongens. Hier kan je ervaring opdoen onder leiding van gediplomeerde lesgevers.
Karate Letterlijk betekent het "lege hand", een ongewapende vechtkunst waarbij gebruik gemaakt wordt van alle ledematen om een tegenstander uit te schakelen.
Krav Maga Een modern zelfverdedigingssysteem dat zich kenmerkt door instinctieve, eenvoudig aan te leren, reflexmatige technieken en concepten.
Lacrosse Lacrosse is een teamsport. Elke speler draagt een stick (crosse) met aan het uiteinde een netje, waarin hij/zij de bal houdt.
Lopen De omgeving van de GUSB is uiterst geschikt om op regelmatige basis te joggen.
Minivoetbal Ben je alleen of slechts met een paar vrienden, kom gerust af. Nog andere "enkelingen" staan te popelen om toch wekelijks een wedstrijdje te spelen.
Ninjutsu Zowel voor mannen als voor vrouwen, uiterst geschikt voor het aanleren van zelfontplooiing en zelfbehoud.
Padel Padel is een racketsport en bevat elementen uit tennis en squash en is heel toegankelijk voor sportievelingen van eender welk niveau.
Parkour vision Wekelijkse drop-in sessies voor studenten, open level met onder andere initiatie waarbij we parkour breed introduceren.
Pilates Pilates verhoogt de lenigheid door het aansterken van lange, lenige spieren en de kracht en uithouding in benen, buikspieren, armen, heupen en de rug.
Roeien Vanaf oktober staan de roeiclubs in Gent open om studenten een jaar lang te leren roeien. Onder leiding van gediplomeerde trainers krijg je het roeien onder de knie en samen met je medestudenten wordt er gewerkt naar verschillende roei uitdagingen zowel indoor als out- door. Alle studenten van de Associatie Universiteit Gent zijn welkom.
Rugby Eén van de meest complete sporten. Je moet kunnen rennen, passen, trappen, tackelen, tillen en duwen.
Salsa De basispassen en -figuren van de Cubaanse salsa worden op een leuke manier aangeleerd op zwoele Caraïbische ritmes.
Schaatsen - Langebaan Met Bart Swings heeft België de snelst schaatsende student ter wereld op de ijsvloer staan. Leer zelf ook snelschaatsen op “noren” tijdens de trainingen op de ijsbaan in Gent. Wil je goed getraind deelnemen aan toertochten op natuurijs in binnen- en buitenland, sluit je dan aan bij LBSG, de Lange Baan Schaatsclub Gent.
Schaatsen - Shorttrack Shorttrack is een uitdagende sport op het vlak van techniek, tactiek en uithoudingsvermogen.
Shinkendo Shinkendo is Japanse zwaardvechtkunst in zijn meest volledige vorm, als synthese van verschillende stijlen van samurai-scholen door de eeuwen heen.
Spinning Spinning is staand of zittend fietsen op een speciale stationaire fiets (hometrainer), waarbij muziek gebruikt wordt.
Sport voor andersvaliden Individuele zweminitiatie voor motorisch gehandicapten, voor hartlijders, personen met C.O.P.D. of de ziekte van Bechterew. En rolstoelbasketbal.
Tafeltennis Het sportcomplex beschikt over vijf tafeltennistafels.
Tennis Ben jij de opvolger van David of Elise? Ontdek het tijdens onze lessenreeks!
Volleybal Gezelligheid, teambelang en sportiviteit zijn de drie factoren die deze sport typeren. Wij bieden zowel recreatief volleybal als competitietraining aan.
Wandelen Wandelen in de natuur.
Waterpolo Een spectaculaire watersport waar veel conditie en vaardigheden voor vereist is. We bieden zowel initiatie als trainingen aan.
Yoga Een middel om lichaam, geest en emoties in balans en harmonie te brengen.
Zelfverdediging Gebaseerd op technieken zowel gewapend als ongewapend, aanvallend als verdedigend.
Zumba Een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba.
Zwemmen Ons aanbod en de openingsuren van het zwembad.