Technologietransfer

De dienst UGent TechTransfer vormt de verbindende schakel tussen de onderzoekers en de bedrijfswereld, met als doel innovatie te stimuleren. In samenwerking met het netwerk van IOF-business developers staan we klaar om je te begeleiden bij het succesvol naar de markt te brengen van je onderzoeksresultaten en vindingen.

View English version

Ben je een UGent-onderzoeker die denkt aan valorisatie? Bekijk ons ondersteuningsaanbod op de interne TechTransfer pagina.

Kennisvragentechtransfer-logo_rgb

Heeft uw bedrijf een concrete kennisvraag?

Octrooien en licenties

Heeft u interesse in een lopend octrooi van UGent?

Expertisecentra en dienstverlening

Innovatiefinanciering

Wil je een werknemer van je organisatie, bedrijf of de universiteit laten doctoreren of specialiseren op een onderwerp dat voor uw organisatie of bedrijf commercieel interessant is, bekijk dan zeker onderstaande financieringsmogelijkheden.

1. Aangeboden door VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen):

Contacteer bij interesse Vlaams-federaal@ugent.be voor ondersteuning zowel bij de indiening van het project als bij de verdediging van het mandaat door de kandidaat.

2. Aangeboden door de Europese Commissie:

  • Marie S. Curie projecten onder Pijler 1 van Horizon Europe: help mee met het trainen van doctoraatstudenten en jonge postdocs. Er wordt een vast budget uitbetaald per maand voor personeelskosten, werkingskosten, netwerk- en trainingskosten en overheads.
  • Samenwerkingsprojecten onder Pijler 2 van Horizon Europe: werk samen met verschillende Europese partners, zoals universiteiten, onderzoeksinstellingen, NGO’s, beleidsmakers of andere relevante actoren. Hierop kunnen alle relevante personeels- en werkingskosten worden ingebracht (70 tot 100% terugbetaling).
  • EIC projecten onder Pijler 3 van Horizon Europe: gericht op innovatie en kunnen een echte boost voor uw organisatie betekenen.

Het EU-team van de UGent heeft ruime expertise opgebouwd in Horizon Europe alsook in aanverwante Europese en internationale programma’s. Contacteer één van onze adviseurs voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Spin-offs

Interesse in samenwerking met één van onze spin-offs?

Wetenschapsparken

UGent TechTransfer maakt deel uit van een ecosysteem waar ook de wetenschapsparken toe behoren: 

Contacteer ons gerust met eventuele vragen over: 

1. Tech Lane Ghent Science Park: 

2. Ostend Science Park: 

Innovatienieuws

  • Blijf op de hoogte
  • Ontdek onze nieuwe IMPACT brochure: ‘Een wereld van verschil’

    Benieuwd hoe het onderzoek aan de vijf Vlaamse universiteiten de samenleving beter maakt? En welke vormen kennis- en technologietransfer kan aannemen in de praktijk? Ontdek het aan de hand van 25 spraakmakende voorbeelden van impact succesverhalen

Vacatures

Contact