Leden van het Carlier lab

PI - Prof. Aurélien Carlier

AC-color.JPG

 

Aurélien Carlier is een tenure-track professor in de Vakgroep Biochemie en Microbiologie van Universiteit Gent sinds oktober 2015. Zijn onderzoek focust op bacterie-gastheer interacties, in het bijzonder symbiosen tussen planten en bacteriën.

  • 2008: PhD University of Connecticut
  • 2008-2015: Post-doc daarna groepsleider,  University of Zurich, CH.; Lab van Prof. Leo Eberl
  • 2015- heden: Tenure-track professor aan Universiteit Gent

 

PhD studenten

Tessa Acar

Tessa-Color.JPG

 

Tessa behaalde haar Master diploma aan de Universiteit Gent in 2017 en in haar werk nu tracht ze de levenscyclus en transmissie te begrijpen van vertikaal doorgegeven bacteriële symbionten van planten.

Bram Danneels

Bram-color.JPG

Bram behaalde zijn Master diploma aan de Universiteit Gent in 2017 en past nu bioinformatica en (meta)genomics technieken toe op plant-bacterie associaties, in het bijzonder de Dioscorea/Orrella bladnodule symbiose. Bram behaalde zijn PhD diploma op 5 november 2021.

Frédéric De Meyer

Frederic-color.JPG

Frédéric is assistent en PhD student in het Laboratorium voor Microbiologie. Wanneer hij niet bezig is met practica voor studenten van het Biochemie en Biotechnologie programma, werkt hij om de functie van bladnodule symbiosen te begrijpen. Zijn interesse gaat in het bijzonder uit naar het isoleren en karakteriseren van secundaire metabolieten van plant-symbiotische bacteriën.

Shanshan Qi

Shanshan-color.JPG

 

Shanshan behaalde haar Master diploma aan Harbin Institute of Technology, China wn kwam naar ons lab in november 2016. Ze ontwikkelt en gebruikt high-throughput isolatie en "culturomics" methoden om plant-bacterie interacties te onderzoeken, met een focus op de fyllosfeer. Shanshan behaalde haar PhD diploma op 13 januari 2021.