Nieuws

Redactie: redactie@UGent.be - 09 264 82 55

 

Filter op type: Nieuwsberichten | Persberichten | Onderscheidingen | Deelnemen aan onderzoek

 

Volwassenen tussen 40 en 65 jaar zonder oorsuizen gezocht voor onderzoek

(22-02-2017) Wetenschappers van de vakgroep Neus-Keel-Oorheelkunde zijn voor een onderzoek op zoek naar volwassenen tussen 40 en 65 jaar die geen last hebben van oorsuizen.

Lees verder...

Uitnodiging: Persmoment over kinderarmoedebestrijding: ook jouw zaak!

(22-02-2017) Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, Hogeschool Gent, de Universiteit Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen nodigen je uit voor een persmoment tijdens de studiedag ‘Kinderarmoedebestrijding: ook jouw zaak! op donderdag 23 februari.

Lees verder...

Nieuwe Durf Denken: De Krook, wandelen doorheen de geschiedenis van de UGent en fonds ‘Zorg voor de Samenleving’

(21-02-2017) Het tweede weekend van maart kan je niet naast De Krook in Gent kijken. De UGent blaast De Krook mee leven in; in de nieuwe editie van het communitymagazine Durf Denken lees je er alles over.

Lees verder...

Alle UGent’ers welkom in De Krook!

(20-02-2017) Van 10 tot 12 maart 2017 wordt De Krook, dé inspiratieplek voor cultuur, kennis en innovatie tussen de Gentse Lammerstraat en de Platteberg, feestelijk geopend. De UGent blaast De Krook mee leven in.

Lees verder...

Jeugdsporters herinneren zich een motiverende coach - boekvoorstelling met persmoment

(20-02-2017) Wat kan je als coach doen om jonge sporters te motiveren? Wetenschappers van de Universiteit Gent en de KU Leuven schreven er het praktijkboek “Motiverend coachen in de sport” over. Het boek wordt op 24 februari aan publiek en pers voorgesteld.

Lees verder...

Delta Lloyd Life Leerstoel rond gezond en gelukkig leven voorgesteld aan de Universiteit Gent

(20-02-2017) Vandaag sloten de UGent en Delta Lloyd Life een overeenkomst om een onderzoeksleerstoel op te richten met als thema “Perspectieven op een gezond en gelukkig leven”. Prof. Lieven Annemans stelde al de eerste bevindingen voor.

Lees verder...

Open Lessen in de krokusvakantie aan de UGent: schrijf je nog snel in!

(20-02-2017) Zit je in de derde graad van het secundair onderwijs en wil je weten hoe het eraan toegaat aan onze universiteit? Kom dan eens proeven van de sfeer en wees -voor een paar uur lang- student onder de studenten.

Lees verder...

Werk voor ouderen in België: werkt het beleid?

(20-02-2017) De bevolking wordt steeds ouder. Indien we niet langer blijven werken, worden behoorlijke publieke pensioenen onbetaalbaar. De overheid neemt al jaren allerlei maatregelen in om de werkzaamheidsgraad van ouderen te verhogen. Maar werken die?

Lees verder...

Delta Lloyd Life Leerstoel rond gezond en gelukkig leven voor Lieven Annemans

(17-02-2017) Op 20 februari sluiten de UGent en Delta Lloyd Life een overeenkomst om een onderzoeksleerstoel op te richten met als thema “Perspectieven op een gezond en gelukkig leven”. Titularis van de leerstoel is gezondheidseconoom prof. Lieven Annemans.

Lees verder...

Winnaars bekend van sms-poëziewedstrijd '200 jaar UGent'

(15-02-2017) ‘Het verstrijken van de werkelijkheid’ – dat was het thema van de sms-poëziewedstrijd die de UGent eind vorig jaar organiseerde.

Lees verder...

Shoppen we gezonder in de online supermarkt?

(15-02-2017) Wie winkelt in een fysieke supermarkt koopt vaker ongezonde snacks in vergelijking met mensen die online winkelen. Dat blijkt uit onderzoek van de Marketingafdeling van de Faculteit Economie & Bedrijfskunde.

Lees verder...

Honoursprogramma 'Think & Talk' van start

(15-02-2017) Op 16 februari 2017 gaat 'Think & Talk' van start, het honoursprogramma van de faculteiten Letteren en Wijsbegeerte, Rechtsgeleerdheid, Economie en Bedrijfskunde, Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, en Politieke en Sociale Wetenschappen

Lees verder...

Stem voor onze UGent'ers als De Strafste Gentenaar!

(15-02-2017) Nog tot en met 19 februari 2017 kan je stemmen voor De Strafste Gentenaar. In diverse categorieën zijn UGent'ers genomineerd.

Lees verder...

Nieuwe editie van populaire lessenreeks Low Countries Studies gaat van start

(14-02-2017) Een cursus Vlaanderen, België en Nederland voor buitenlandse studenten en onderzoekers.

Lees verder...

Belangrijke stap richting behandeling tegen verkoudheidsvirus RSV

(13-02-2017) Onderzoek van VIB, de UGent en andere onderzoeksinstellingen leidt mogelijk tot een nieuw antiviraal middel tegen het verkoudheidsvirus RSV. Dit virus is de hoofdoorzaak van infecties van de lagere luchtwegen bij kinderen.

Lees verder...

UGent plant een klimaatbos aan

(13-02-2017) Deze week staat aan de UGent helemaal in het teken van duurzaamheid, met een debat op 15 februari en de aanplant van een heus UGent-klimaatbos op 17 februari 2017.

Lees verder...

Actie voor VUB-professor Ahmadreza Djalali

(13-02-2017) De UGent steunt de oproep om op 14 februari 2017 actie te gaan voeren aan de Iraanse ambassade voor VUB-professor Ahmadreza Djalali.

Lees verder...

Bezoekdagen universitaire studentenhomes

(13-02-2017) Op kot in Gent of kiezen voor een studentenhome? Kom naar de bezoekdagen en ontdek de meerwaarde van de homes aan de UGent.

Lees verder...

Welke verhalen lezen onze UGent-professoren?

(10-02-2017) Hendrik Vos, Bart Defrancq en Katrien De Graef te gast in een nieuwe editie van ‘Belezen Wetenschappers’ op 14/2.

Lees verder...

Francqui-Leerstoel over gentherapie voor professor Thierry VandenDriessche

(10-02-2017) De UGent kent een Francqui-Leerstoel toe aan prof. Thierry VandenDriessche van de Vrije Universiteit Brussel. De inaugurale lezing, die op 14 februari plaatsvindt, heeft als titel: Changing the face of modern medicine: gene therapy and gene editing.

Lees verder...