Voortplanting gezelschapsdieren

Studenten

Theorie

De opleiding van de studenten diergeneeskunde binnen het vakgebied voortplanting gezelschapsdieren valt binnen de masterjaren. In het eerste masterjaar wordt het specifiek onderzoek van de geslachtstractus onderwezen, en in tweede master wordt er dieper ingegaan op het normale verloop van de cyclus, dracht en partus en de mogelijke pathologieën.

Kliniek

De studenten van 2de en 3de master lopen mee in onze kliniek om zo in contact te komen met voortplantingsproblemen bij hond en kat. Hierbij krijgen ze de kans om onder supervisie van specialisten te assisteren bij een aantal klinische gevallen.

Studiegids

1e master
2e master

Dierenartsen

Naast de opleiding voor studenten, voorziet het team voortplanting gezelschapsdieren ook opleidingen en voordrachten voor dierenartsen. Tijdens deze voordrachten, georganiseerd via de Academie voor Diergeneeskunde of op vraag van dierenartsenverenigingen, gaan we in op de nieuwste inzichten en aspecten betreffende de voortplanting van gezelschapsdieren. Daarnaast bieden we ook praktische opleidingen aan betreffende fokbegeleiding, sperma-onderzoek en kunstmatige inseminatie bij hond en kat.