Interne geneeskunde herkauwers

Over ons

Het team interne geneeskunde herkauwes van de Faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Gent wordt geleid door Prof. dr. Bart Pardon.

 

Prof. dr. Bart Pardon

Hoofd kliniek interne geneeskunde herkauwers, dierenarts, diplomate ECBHM

dr. Jade Bokma

Dierenarts, post-doctoraal onderzoeker

dr. Wouter van Mol

Dierenarts, resident ECBHM

drs. Mathilde Pas

Dierenarts, doctoraatsstudent

drs. Justine Clinquart

Dierenarts, doctoraatsstudent

drs. Stan Jourquin

Dierenarts, doctoraatsstudent

drs. Thomas Lowie

Dierenarts, doctoraatsstudent

drs. Florian Debruyne

Dierenarts, doctoraatsstudent

Laurens Chantillon

Dierenarts, resident ECBHM

Heleen van Oevelen

Dierenarts, intern ECBHM

Lennart Golbeck

Dierenarts, resident ECBHM

Wat we doen

De kliniek interne geneeskunde herkauwers is het onderdeel van de universitaire grote huisdieren kliniek dat zich toelegt op inwendige ziekten van runderen, schapen, geiten, alpaca’s, lama’s en hobbyvarkens.  Deze kliniek is gespecialiseerd in gevorderde onderzoekstechnieken zoals echografie, endoscopie, bloedonderzoek en diagnostische testen, die maximale kansen geven op het stellen van een diagnose op het individuele dier of in functie van het bedrijf/de kudde. Aansluitend wordt uitgebreide zorg en behandeling aangeboden met mogelijkheid tot hospitalisatie en 24uurs monitoring, steeds rekening houdende met economische aspecten.

Naast de kliniekwerking, voeren de dierenartsen van de kliniek inwendige ook bedrijfsbezoeken uit, in hoofdzaak voor kalvergezondheid en voor zeldzamere aandoeningen (infecties, intoxicaties,…). De kliniek is een belangrijk onderdeel van de opleiding van zowel de masterstudenten diergeneeskunde als specialisten in rundveegezondheidszorg en interne geneeskunde van grote huisdieren.