Ben jij of ken jij een trotse eigenaar van een jonge gezonde hond van een klein ras? Misschien kan jij ons dan helpen!

Een portosystemische shunt is een abnormaal bloedvat dat ervoor zorgt dat het bloed niet door de lever passeert en niet ontgift wordt. De aanwezigheid van een portosystemische shunt is de meest voorkomende aangeboren afwijking ter hoogte van de lever in honden. Honden met deze aandoening zijn meestal uiterst rustige honden, die vaak verward zijn en een tekort aan energie hebben, wat de levenskwaliteit en levensduur negatief beïnvloedt. Aan de faculteit diergeneeskunde lopen er momenteel verschillende onderzoeken naar deze aandoening die als doel hebben om de levenskwaliteit en opvolging van deze patiënten te verbeteren. Voor deze onderzoeken is het belangrijk dat we zieke honden vergelijken met jonge gezonde honden van gelijkaardige rassen.

We zijn op zoek naar gezonde honden tussen 2 en 14 maanden oud van kleine rassen. We nemen een staaltje bloed en radiografieën van de buik.

Als dank voor uw deelname, bieden wij een gratis gezondheidscontrole aan met een bloedonderzoek (hematologie, biochemie, ammoniak en galzuren). Deelname van jullie gezonde trouwe viervoeter zal ons helpen om de aandoening beter te leren begrijpen, behandelen en opvolgen, wat op zijn beurt vele honden wereldwijd kan helpen. 

Voor meer informatie kan u contact opnemen met dierenarts N. Devriendt of Prof. H. de Rooster via. Alvast heel erg bedankt voor jullie interesse!