Renovatie hospitalisatie 2024

Beste honden- of katteneigenaar,

De hospitalisatie-afdeling van de Kliniek Kleine Huisdieren, Universiteit Gent ondergaat momenteel een grondige en broodnodige renovatie. We willen jullie hier graag over informeren omdat dit een impact kan hebben op onze dienstverlening en de zorg voor jullie geliefde huisdier.

Omdat we kwaliteitsvolle hulp willen blijven garanderen voor iedere hond en kat die door ons behandeld wordt, worden de gehospitaliseerde dieren tijdens de werken in andere ruimtes in onze kliniek ondergebracht. Toch zullen deze verbouwingen onvermijdelijk een impact hebben op onze werking.

  • Tijdens de werken kunnen we geen dieren opnemen die in isolatie geplaatst moeten worden omdat ze een ziekte hebben die besmettelijk is voor andere honden of katten (bv. caniene parvovirus, feliene panleukopenie, kennelhoest, calici/herpes, rabiës).
  • Onze tijdelijke hospitalisatieruimtes hebben een beperktere capaciteit. Daarom kunnen gehospitaliseerde dieren na stabilisatie of chirurgie sneller ontslagen worden. Als langere hospitalisatie aangewezen is, zal met de doorsturende dierenarts overlegd worden of het dier daar of in een naburige kliniek terecht kan voor verdere hospitalisatie. Uiteraard zal voor een verdere behandeling steeds een gedetailleerd advies bezorgd worden.
  • Bij een volle hospitalisatie-afdeling zullen geen nieuwe spoedpatiënten meer worden aanvaard, maar doorverwezen worden naar andere klinieken.
  • Er kan tijdens de werken, vooral tijdens de afbraakwerken, wat geluidshinder zijn.

We zijn ons ervan bewust dat deze werken op uiteenlopende manieren de nodige hinder kunnen opleveren. Goede communicatie in beide richtingen is hierbij belangrijk, dus aarzel niet om contact op te nemen bij vragen.

De vernieuwde hospitalisatie-afdeling is een essentiële stap om onze spoed- en hospitalisatiediensten verder te optimaliseren en vooral om uitstekende zorg voor jullie honden en katten te kunnen blijven voorzien in de toekomst.

Wij kijken alvast erg uit naar het eindresultaat!

Met vriendelijke groeten,

Prof. Dominique Paepe (Verantwoordelijke hospitalisatie-afdeling)

Prof. Hilde de Rooster (Vakgroepvoorzitter)