Boekpresentatie Ad Hoc Baroque in het CIVA, Brussel

(15-01-2024)

Boekpresentatie Ad Hoc Barok VAiOp 17 januari 2024, 19.00 uur, vindt in het CIVA de presentatie van de Engelstalige versie van het boek over Marcel Raymaekers plaats: Ad Hoc Baroque. Marcel Raymaeker’s Salvage Architecture in Postwar Belgium. Rotor, Brussel, dec. 2023.

Ad Hoc Baroque is de kristallisatie van een tweejarig onderzoeksproject door een team van Rotor en de Universiteit Gent naar Marcel Raymaekers' naoorlogse hergebruikarchitectuur. Via zijn bedrijf Queen of the South, opgericht in 1972, kocht en restaureerde Raymaekers duizenden ton antieke bouwonderdelen. Hij hergebruikte ze naar eigen ontwerp in meer dan 120 gebouwen. Zijn uitzonderlijke praktijk werd lang argwanend bekeken door de architectuurwereld. Het boek wil daar verandering in brengen en zijn werk eindelijk de aandacht geven die het verdient.

De boekpresentatie gebeurt in aanwezigheid van alle auteurs, inclusief de in Londen gebaseerde kunst- en architectectuurcriticus en Rotor-medewerker James Westcott en fotografe Anja Hellebaut.

Het boek is beschikbaar in Brussel bij de bookshop van het CIVA, Rotor DC, Waterstones, Tropismes, Filigranes, Passa-Porta, Peinture Fraîche. In Gent en Antwerpen bij Copyright bookshop.

Details over het event van 17 januari 2024 vind je op de website van het CIVA.


Een tentoonstelling over het project loopt nog in het VAi tot 17 maart 2024. Meer info op de website van het Vlaams Architectuurinstituut. 
Meer info over het onderzoek vind je hier: Post-war reuse in Belgium: the oeuvre of Marcel Raymaekers