Digitaliseren en delen van plandocumenten

Om handgetekende plannen eenvoudig te digitaliseren en op schaal te brengen kan je gebruik maken van deze tips. Meer gedetailleerde informatie vind je in de bijgaande instructievideo.

 

  1. ​Maak gebruik van de onderstaande sjablonen (met en zonder raster​onderlegger, voor A4 en A3 formaat). De sjablonen bevatten een schaalbalk voor schaal 1:50 en 1:100. 
  2. De schaallat met raster, schaalbalken en menselijke figuren kan je eveneens gebruiken om de schaal van je plannen te verifiëren.
  3. Scan je tekeningen met de camera van je smartphone met gebruik van een scanapplicatie die perspectiefvervorming corrigeert (zoals bijvoorbeeld  Microsoft Office Lens).
  4. Indien je verschillende types van documenten wil combineren tot een multipage pdf kan je presentatiesoftware gebruiken (zoals bijvoorbeeld Microsoft Power Point). Let er dan op dat je de afmetingen van je slides zodanig instelt dat deze overeen komen met de afmetingen van je gescande document (bijvoorbeeld A3 of A4) en dat de afbeeldingen telkens de volledige slide vullen. Zo zal de ingevoegde afbeelding niet ongewild worden verschaald.
  5. Via Zoom kan je makkelijk deze plandocumenten delen en annoteren.