Publicatie CoDesign Journal

(16-08-2023) publicatie

Nieuwe publicatie in CoDesign Journal

We zijn blij te kunnen aankondigen dat het artikel getiteld " Een systematisch literatuuronderzoek naar co-designonderwijs en het voorbereiden van toekomstige ontwerpers op hun rol in co-design" is gepubliceerd in CoDesign Journal. Auteurs: Melis Örnekoğlu-Selçuk, Marina Emmanouil, Deniz Hasirci, Marianthi Grizioti, Lieva Van Langenhove.

 In het kader van het doctoraatsonderzoek van Melis Örnekoğlu Selçuk onder begeleiding van de co-auteurs van deze paper, heeft deze systematische literatuurstudie tot doel de volgende vragen te beantwoorden:

  •  Waarom zou co-design onderwijs nodig kunnen zijn?
  • Hoe geïntegreerd is co-design onderwijs in hoger onderwijs programma's?
  • Wat zijn de instructiemethoden en toekomstige mogelijkheden in co-design onderwijs?

 Hierbij de link naar de publicatie: Publicatie: Een systematisch literatuuronderzoek naar co-designonderwijs en het voorbereiden van toekomstige ontwerpers op hun rol in co-design 

 

De auteurs willen hun waardering uitspreken voor de Europese Commissie voor het ondersteunen en financieren van het promotieonderzoek van de corresponderende auteur via het Erasmus+ KA2 project 'T-CREPE' (Textile Engineering for Co-Creation Paradigms in Education). Subsidieovereenkomst nummer: 612641.

Citatie:

Melis Örnekoğlu-Selçuk, M. Emmanouil, D. Hasirci, M. Grizioti & L. Van Langenhove (2023) A systematic literature review on co-design education and preparing future designers for their role in co-design, CoDesign, DOI: 10.1080/15710882.2023.2242840