Ontwerp voor eenvoudige intuïtieve assemblage

De Design for assembly meaning methodiek is erop gericht om assemblages eenvoudiger maar ook intuïtiever te maken voor operatoren. De interactie van de operator met het te assembleren product staat hierin centraal. Het eenvoudig demonteren met het oog op duurzaamheid en onderhoud van de producten komt ook aan bod.

Ontwerpen voor eenvoudige en intuïtieve manuele assemblage

Over het project

In dit project gaan we in samenwerking met verschillende bedrijven de “design for assembly meaning (DFAM)” methodiek gaan verfijnen en afstemmen op diverse bedrijfscontexten. De methodiek is erop gericht om assemblages eenvoudiger maar ook intuïtiever te maken voor operatoren. De interactie van de operator met het te assembleren product staat hierin centraal. Het eenvoudig demonteren met het oog op duurzaamheid en onderhoud van de producten komt ook aan bod.

Uitdaging: assembleer zo snel mogelijk een laptopstand. 

Deze uitdaging kan je aangaan tijdens diverse evenementen waarop onze stand opgesteld staat. Doelstelling van deze uitdaging is om mensen zelf te laten ervaren hoe het ontwerp een impact heeft op het assemblage proces, onze efficiëntie en voldoening.

Laptopstand A

Deze laptopstand assembleert normaal eenvoudig en intuïtief, dit hebben we gerealiseerd door doelbewust met behulp van de methodiek het assemblage proces te vereenvoudigen door het ontwerp bij te sturen maar ook de context zelf te gebruiken.

industrie-beeld

Laptopstand B

Deze laptopstand assembleert normaal heel moeilijk en verzoorzaakt duidelijk meer frustratie dan de assemblage van de eerste laptopstand. Hier werd de methodiek niet gebruikt en komen we in een situatie terecht die in veel bedrijven ook van toepassing is. Het assembleren werd onvoldoende meegenomen tijdens het ontwerp van het product.

industrie-beeld