dr. Ing. Davy Parmentier

Senior onderzoeker binnen de onderzoeksgroep design.nexus in het domein van productontwikkeling voor Industrie 5.0 aan de Universiteit Gent, Vakgroep Industriële systemen en productontwerp (EA18), Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur

Onderzoek voor Industrie 5.0, onderzoek naar hoe producten ontworpen kunnen worden met het oog op eenvoudige en intuïtieve montage en demontage. Ontwerp van producten voor Industrie 5.0: gepersonaliseerde producten, kleine series van producten afgestemd op een industrie 5.0 productieapparaat. Coördinator industriële samenwerkingen en projecten met bedrijven.

afbeelding Davy Parmentier

Contact

Focus

  • Ontwerp & Engineering voor industrie 5.0 (veranderende productiecontext)
  • Design For Assembly Meaning: eenvoudige en intuïtieve assemblages door productontwikkeling.
  • Ontwerpmethodolgie

Kort CV

Davy Parmentier behaalde zijn Master in Industrial Engineering & Industrial Design (Magna Cum Laude) aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) in 2006. Daarna heeft hij 8 jaar in de industrie gewerkt waar hij verantwoordelijk was voor het management van design-, engineering- en researchprojecten. Hij heeft een ruime ervaring in het ontwerpen van modulaire, systeem-gebaseerde producten. Sinds 2014 is hij verbonden aan de Universiteit Gent waar hij meerdere vakken hielp doceren . In 2020 ronde hij zijn doctoraat af rond: Design for Assembly Meaning: een studie vanuit productontwerp rond het faciliteren van intuïtieve manuele assemblage. Zijn onderzoeksinteresses omvatten: ontwerpen van producten binnen een maakcontext / Industrie 5.0 (link naar productie, assemblage, mens in productie...), computational design, interactie, cognitie en duurzaamheid.

Publicaties