Ing. Yannick Christiaens

afbeelding Yannick Christiaens

Focus

  • Product styling en vormgeving
  • Computational design en digitale fabricatie
  • Prototyping

Kort CV

Yannick Christiaens studeerde in 2008 af als master industriële wetenschappen in industrieel ontwerp. Na een carrière in de fietsindustrie als productontwikkelaar/manager keerde hij terug naar de Universiteit Gent als wetenschappelijk assistent op het Vlaio Tetra project rond design voor laag volume fabricage. Het doel van ons onderzoek was het ontwikkelen van een roadmap, ontwerpmethodologie en technische database om de problemen gerelateerd aan low volume manufacturing op een (kosten)effectieve manier aan te pakken.
We hebben onze roadmap getest samen met verschillende bedrijven die deelnamen aan het project (naar de blogspot van dit project).
Momenteel treedt Yannick op als projectcoach en onderwijsbegeleider in verschillende bachelor- en masteropleidingen van de opleiding industrieel ontwerpen; prototyping voor industrieel ontwerpers, labsessies industriële fabricage (desktop CNC/ spuitgieten/ AM ...), productstyling en vormgeven, computational design (rhino + grasshopper), kleimodelleren