Naar het buitenland

Een buitenlandse studie-ervaring kan zowel in het eerste als in het tweede masterjaar plaatsvinden. Een periode van 1 semester kan ook indien het semester ongeveer gelijktijdig begint en eindigt met een semester aan onze Alma Mater in Gent. Je kan enkel op Erasmus vertrekken nadat je je bachelordiploma behaald hebt.

De opleiding computerwetenschappen heeft een samenwerkingsovereenkomst met een aantal goede Erasmusbestemmingen (bv. EPFL in Lausanne, UPC in Barcelona, DTU in Kopenhagen, UPV in Valencia, Universiteit van Rome “Tor Vergata”, Universiteit van Porto, Universiteit van Grenada, UPM en UAM in Madrid, Grenoble INP).

Andere bestemmingen zijn ook mogelijk maar daarvoor moet je zelf een studieprogramma voorstellen in overleg met de Erasmuscoördinator van de opleiding computerwetenschappen. Bij een Erasmusaanvraag zal je gevraagd worden om aan te tonen dat je curriculum in het buitenland (inclusief de keuzevakken) overeenkomt met een curriculum dat je in Gent zou kunnen volgen. Dit laatste uiteraard omdat je uiteindelijk wel een masterdiploma van de Universiteit Gent verwerft.

 

Hoe pak je het aan?

 

  • Je neemt best op voorhand contact op met de Erasmuscoördinator van de opleiding computerwetenschappen  om de praktische details van een buitenlands verblijf af te spreken.
  • Indienen van een dossier gebeurt eind februari of begin maart.

 

De Erasmuscoördinator van de opleiding computerwetenschappen en het secretariaat Internationalisering helpen je hierbij graag.