Consumentenlab

Wat?

In ons consumentenlab verrichten we onderzoek waarbij het belangrijk is dat de omgeving gestandaardiseerd is of fysiek contact met de producten vereist is voor het onderzoek.

Onderzoeken die doorgaan in ons consumentenlab kunnen van alle aard zijn:

  • Eenvoudige vragenlijsten
  • Het bekijken en beoordelen van reclamespots
  • Smaaktesten
  • Keuze-experimenten
  • Touchscreen onderzoek
  • Virtual reality-onderzoek
  • Winkelsimulaties

Wie/Voorwaarden?

Iedereen kan deelnemen aan onze onderzoeken, je hoeft hiervoor geen student te zijn aan UGent.

De enige algemene voorwaarde is dat je vlot Nederlands spreekt, aangezien de meeste experimenten Nederlandstalig zijn.

Specifieke voorwaarden met betrekking tot allergieën en voedselintoleranties voor bijvoorbeeld smaaktesten worden telkens op voorhand aangekondigd.

Deelnemen?

Schrijf je in via https://feb-ugent.sona-systems.com/. Via dit platform kan je in de gaten houden of er nieuwe onderzoeken gepland staan waar je je voor kan inschrijven.

Opgelet, je kan je niet meerdere keren inschrijven voor dezelfde sessie. Vergeet niet te verwittigen als je toch niet naar een sessie kan komen zodat we je plaats terug kunnen vrijgeven voor andere participanten.

Alle informatie die je verschaft tijdens je deelname aan experimenten worden enkel aangewend voor wetenschappelijke doeleinden en wordt niet aan derden meegedeeld. 

Vergoeding?

Je kan deelnemen aan experimentele sessies tegen credits (enkel voor studenten Marketing UGent) of voor een financiële vergoeding. Deze laatste bedraagt €8 voor een sessie van 50 minuten of €5 voor een sessie van 30 minuten. Parkeertickets of transportkosten worden niet bijkomstig vergoed. 

Adres

Gebouw Hoveniersberg (1e verdieping), lokaal 110.007
Campus Tweekerken, FEB UGent
Tweekerkenstraat 2
9000 Gent