De Aula Academica van de Universiteit Gent

aula-1.jpg

De Aula Academica is het historische gebouw met acht Korinthische zuilen en driehoekig fronton in de Voldersstraat. Het is een typerend monument voor de Universiteit Gent en wordt weerspiegeld in het UGent-logo. Hier vinden plechtigheden plaats als de opening van het academisch jaar, de Dies Natalis van de universiteit en de uitreiking van eredoctoraten.

Adres

Aula Academica
Universiteit Gent
Voldersstraat 9
9000 Gent

Ingang: houten deuren rechts van de stenen pilaren

 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Vanuit het treinstation Gent Sint-Pieters:

U gaat te voet? Reken dan op 25 minuten wandelen, want Gent Sint-Pieters ligt een kleine 2 km ten zuiden van het stadscentrum.

Met de tram bent u op 15 à 20 minuten aan de Aula. 

 • Raadpleeg de routeplanner van De Lijn met 'station Gent Sint-Pieters' als vertrekpunt en 'Voldersstraat 9, Gent' als bestemming.

Vanuit het treinstation Gent Dampoort:

U gaat te voet? Reken dan op 15 à 20 minuten wandelen, want Gent Dampoort ligt een kleine 1,5 km ten oosten van het stadscentrum.

Met de bus bent u op ongeveer 15 minuten aan de Aula.

 • Raadpleeg de routeplanner van De Lijn met 'station Gent Dampoort' als vertrekpunt en 'Voldersstraat 9, Gent' als bestemming.
   

Bereikbaarheid met de auto

De Gentse binnenstad (het gebied binnen de R40) is een lage-emissiezone.


Digitale borden wijzen u de weg naar de parkeergarages. Meerdere parkeergarages bevinden zich op wandelafstand van de Aula: De meest nabije zijn:  P5 (Parking Kouter), P6 (Center Parking / Korte Meer) en P7 (Parking Sint-Michiels).

 • Vanuit P5 (Parking Kouter) bereikt u de Aula via:
  - Uitgang P5 'Brabantdam': Neem de Kalandeberg en vervolgens de Kalandestraat. De Voldersstraat is op het einde naar links.
  - Uitgang P5 ‘Opera/Gerechtsgebouw/Veldstraat’: Neem de Korte Meer. De Voldersstraat is de tweede straat rechts (voorbij de Universiteitstraat).
 • Vanuit P6 (Center Parking / Korte Meer): Ga links de Korte Meer in. De Voldersstraat is de eerste straat rechts.
 • Vanuit P7 (Parking Sint-Michiels) komt u in de straat Onderbergen, tegenover het universitaire congrescentrum "Het Pand" (Onderbergen 1). Ga rechts Onderbergen in. Neem links de Jakobijnenstraat. Rechtdoor komt u in de Hoornstraat en vervolgens in de Voldersstraat.