Informatie voor nieuwe studenten

Hartelijk welkom aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Neem van meet af aan een goede start door onderstaande stappen te doorlopen en de bijhorende informatie grondig door te nemen.

1. Curriculum indienen

Nadat je bent ingeschreven aan de UGent, moet je online jouw curriculum indienen via het online platform OASIS (http://oasis.ugent.be). Via OASIS kan je belangrijke informatie over je inschrijving en je curriculum bekijken en ook zelf jouw curriculum bewerken of aanvullen. Vervolgens moet je bevestigen welke vakken je zal opnemen in het huidige academiejaar.

Kijk jouw curriculum na, vul aan met eventuele taalvakken en/of keuzevakken en leg jouw curriculum online voor ter goedkeuring aan onze facultaire studentenadministratie.

Deadline: dien jouw curriculum online in ten laatste op 30 september.

2. Schrijf je in voor de introductiedag

Tijdens de introductiedag maak je kennis met de faculteit, de leslokalen, je medestudenten, de studentenbegeleiding, enz. Je krijgt er bovendien veel praktische informatie waardoor je goed geïnformeerd naar je eerste les kunt gaan (cursussen, handboeken, lessenrooster, groepsindeling, practica, oefeningen, enz.).

3. Lees over de aanpak van academiejaar 2021-2022

De start van academiejaar 2021-2022 is nog te veraf om met zekerheid te zeggen hoe de lessen zullen verlopen.

Tijdens de introductiedag en de eerste lesweek zullen de lesgevers jou gedetailleerd toelichten hoe zij hun vak zullen organiseren. We gaan voor maximaal onderwijs on campus waar het kan en deels digitaal onderwijs waar nodig.

4. Neem deel aan een vakantiecursus

Twijfel je aan jouw voorkennis wiskunde of boekhouden? Volg dan één van onze vakantiecursussen.

Ontdek alle vakantiecursussen

5. Raadpleeg jouw groepsindeling

Voor diverse opleidingsonderdelen worden er lessen in kleinere groepen georganiseerd. Je wordt toegewezen aan een groep.

De groepsindeling zal bekendgemaakt worden op de introductiedag en wordt nadien online geplaatst.

6. Lessenroosters bekijken

Je kan op verschillende manieren jouw (persoonlijk) lessenrooster raadplegen: via Oasis, studiegids.be of op de facultaire website.

De nieuwe lessenroosters zullen ter beschikking worden gesteld op de introductiedag en worden nadien online geplaatst.

7. Maak kennis met het monitoraat

Het monitoraat van de faculteit is een vertrouwelijk en vlot toegankelijk aanspreekpunt voor alle studenten. De studiebegeleiders en trajectbegeleiders van het monitoraat nemen initiatieven om het studeren vlotter en efficiënter te laten verlopen. De (vakinhoudelijke) begeleiding gebeurt op verschillende manieren: begeleiding in kleine groepen (monitoraatsessies), individuele begeleiding en voorbereiding op de examens en feedback.

Lees meer over het aanbod en de contactgegevens van het monitoraat.

8. Koop jouw boeken en cursussen

De boeken- en cursussenverkoop voor alle opleidingen aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde wordt gezamenlijk georganiseerd door de facultaire studentenverenigingen VEK en Moeder Lies.

Ontdek hoe, waar en wanneer je jouw boeken en cursussen kan aankopen.

9. Plan jouw eerste lesdag

10. Overloop de checklist

Wil je zeker zijn dat je alle voorbereidende stappen hebt doorlopen? Raadpleeg dan vanaf 16 september onze handige checklists!

  • Checklist eerstejaars
  • Checklist schakels
  • Checklist verbredende masters

Contact

Vragen, opmerkingen of hulp nodig? Contacteer de Facultaire Studentenadministratie (FSA).