Begeleiding voor 1ste bachelorstudenten bij start 2de semester

Hieronder vind je een aantal acties voor studenten 1ste bachelor. Deze acties kunnen zorgen voor een vlotte start in het 2de semester.

Jouw monitoraat helpt je hier graag bij. Alle info vind je terug op hun UFORA-cursus. Opgelet: aankondigingen en documenten op deze UFORA-cursus zijn pas zichtbaar als je ingeschreven bent voor de groep 'activiteiten monitoraat' van jouw opleiding.

1. Reflecteer

Bij tegenvallende resultaten is het heel belangrijk om voor jezelf te reflecteren wat er is fout gelopen. Je kunt dit eventueel doen aan de hand van de reflectievragenlijst van het monitoraat.

2. Feedback

Voor alle vakken wordt er feedback voorzien door de verantwoordelijke lesgever (niet door het monitoraat). Het monitoraat heeft de feedbackmomenten van het 1ste bachelorjaar voor jou opgesomd in één overzicht per opleiding. Dat overzicht vind je op de UFORA-cursus van het monitoraat bij “Inhoud”, in de map van je opleiding onder “1.Algemene studiebegeleiding”.  Opgelet, de feedback start voor sommige opleidingen reeds op maandag 10 februari en feedback is enkel mogelijk op het daartoe voorziene tijdstip. Het is heel belangrijk dat je naar de feedback gaat. Hier leer je niet alleen wat er voor jou precies is misgegaan op het examen. Je komt er ook meer te weten over de manier van verbeteren, over wat een professor precies verwacht van een antwoord,… Op basis van die feedback kan je beter inschatten wat er in het 2de semester en in de 2de zittijd van jou wordt verwacht op een examen. 

3. Workshop: Evalueren en Bijsturen

Als je resultaten minder goed zijn, dan verwacht het monitoraat je op deze workshop. We bekijken er samen hoe je kan evalueren en bijsturen in het 2de semester. De workshop wordt per opleiding georganiseerd bij aanvang van het 2de semester. Voor EW/TEW/HIR is dat op dinsdag 11 februari om 16u. Voor HW is dat op dinsdag 11 februari om 11u30 en op vrijdag 14 februari om 13u. Voor BPM is dat op donderdag 13 februari om 12u. Voor meer informatie omtrent locaties en inschrijvingen, check de UFORA-cursus van het monitoraat.

4. Individueel adviesgesprek bij de studiebegeleiders of de trajectbegeleiders

Heb je nog vragen of twijfels, maak dan gerust een individuele afspraak bij het monitoraat. Zo kunnen we samen zoeken naar of werken aan een oplossing! 

Bij wie en hoe maak je een afspraak:

 

EEN GESPREK M.B.T. STUDIEBEGELEIDING (studiemethode, studieplanning, vakinhoudelijke begeleiding,...):

 

EW/TEW/HIR:

  • Reserveer bij Ann Maes voor een gesprek over je algemene studie-aanpak (studiemethode, studieplanning, blokplanning,...) en/of vakinhoudelijke begeleiding voor Economie en Accounting
  • Reserveer bij Willy Arts voor een gesprek over je algemene studie-aanpak (studiemethode, studieplanning, blokplanning,...) en/of vakinhoudelijke begeleiding voor Wiskunde en Statistiek

 

HANDELSWETENSCHAPPEN:

  • Reserveer bij Delphine François voor een gesprek over je algemene studie-aanpak (studiemethode, studieplanning, blokplanning,...) en/of vakinhoudelijke begeleiding voor Economie en Boekhouden
  • Reserveer bij Dirk Bollaerts voor een gesprek over vakinhoudelijke begeleiding voor Wiskunde en Statistiek

 

BESTUURSKUNDE EN PUBLIEK MANAGEMENT:

  • Reserveer per e-mail of telefoon bij Lieven Jonckheere voor een gesprek over je algemene studie-aanpak (studiemethode, studieplanning, blokplanning,...): Lieven.Jonckheere@UGent.be – 0476/42.85.15
  • Reserveer bij Delphine François voor een gesprek over vakinhoudelijke begeleiding voor Economie

 

EEN GESPREK M.B.T. TRAJECTBEGELEIDING (vragen/twijfels over heroriëntering, aanpassing van je curriculum,...):

Heb je vragen m.b.t. je traject: wijzigingen aan jouw curriculum in het 2de semester, eventuele heroriëntering naar een nieuwe opleiding/afstudeerrichting,… kom dan op gesprek bij jouw trajectbegeleider.

  • Charlotte Torck is trajectbegeleider voor de opleidingen Handelswetenschappen + Bestuurskunde en Publiek Management
  • Frauke Cuelenaere is trajectbegeleider voor de opleidingen EW/TEW/HIR

Wil je een gesprek over een heroriëntering van EW/TEW/HIR naar HW/BPM (of omgekeerd), dan maakt het niet uit of je bij Charlotte Torck of Frauke Cuelenaere en gesprek inplant. Zij kunnen beide de nodige info verstrekken.

 

Ben je al zeker van een overstap naar een opleiding buiten onze faculteit, neem dan meteen contact op met de trajectbegeleider van je nieuwe faculteit of je nieuwe onderwijsinstelling. Die persoon zal je correct kunnen informeren over een overstap-traject, mogelijke vrijstellingen, inschrijvingswijze bij aanvang van het 2de semester,… In dat geval is een afspraak bij een trajectbegeleider aan onze faculteit niet nodig.