Stage EW, TEW en Handelsingenieur

  • Binnen de opleidingen EW, TEW en Handelsingenieur kan je kiezen voor het keuzeopleidingsonderdeel 'Stage' (6 studiepunten) in de Master.
  • Deze stage geeft je de mogelijkheid om vanaf de zomer voorafgaand aan de Master een stage te lopen van 20 à 30 werkdagen.
  • Hierbij krijg je een duidelijk afgebakende stageopdracht waarbij je een concrete uitdaging of probleemstelling vanuit de organisatie aanpakt.
  • Deze stage kan zowel in België als in het buitenland doorgaan en kan indien gewenst vrijwillig verlengd worden.
  • De stageperiode is flexibel en kies je in functie van jouw mogelijkheden en die van de stagegever.

Testimonials

Soetkin Deschepper - Operations Management

"Vorige zomer vond ik via de Ufora cursus een stageplek op de aankoopdienst van AZ Jan Palfijn Gent, specifiek voor mijn afstudeerrichting Operations Management (Handelsingenieur). Gedreven om mijn grenzen te verleggen, werd ik gedurende vijf weken ondergedompeld in de verschillende aspecten van een aankoopproject: marktonderzoek en onderhandelen met leveranciers, analyseren van de offertes op basis van gunningscriteria zoals prijs en kwaliteit, de uiteindelijke gunningsbeslissing, …

Ook heb ik gemerkt hoe verrijkend een interdisciplinaire aanpak is. Samenwerken met de dienst IT rond een aankoopdossier van software, procesoptimalisatie met de Technische Dienst en contractbeheer met Apotheek: mijn gevarieerd takenpakket liet mij toe om in vijf weken veel praktische kennis op te doen, zelfstandig en in teamverband, waardoor ik nu nog steeds met veel enthousiasme over mijn stage vertel. Mijn stage heeft mij veel zelfvertrouwen en duidelijkheid gegeven over wat ik zoek in mijn volgende werkervaring."

Charlotte De Meyer en Elise Dirven - Accountancy

"Wij zijn Charlotte De Meyer en Elise Dirven, TEW-studenten uit de master Accountancy. In januari 2021 liepen wij stage bij Deloitte binnen de afdeling Accountancy. Ons takenpakket bestond voornamelijk uit het opstellen van btw-aangiftes en de afwerking van jaarrekeningen. Hierbij kwamen we in aanraking met veelgebruikte boekhoudprogramma’s zoals Exact Online en Silverfin. Zo moesten we voor de btw-aangiftes beginnen bij de aan- en verkoopfacturen om uiteindelijk onze weg te banen naar de btw-aangiftes in Exact Online. De opstelling van jaarrekeningen gebeurt eerder in Silverfin. Dit programma geeft een duidelijkere blik op de connectie tussen de boekhouding en de vennootschapsbelasting.

 Wij kozen voor het keuzevak stage om onze verworven theoretische kennis toe te passen in de praktijk en op deze manier onze boekhoudkundige en fiscale vaardigheden te ontwikkelen. Het was heel interessant om eens te kunnen meedraaien in een reële bedrijfsomgeving. De stage was vooral een heel leerrijke ervaring die zowel je persoonlijke als je professionele ontwikkeling bevordert. Bovendien biedt dit keuzevak een beter perspectief op de start van je loopbaan."

Arne Van Den Eeckhout - Marketing

“Ik ben Arne, zit in mijn Master Business Economics - Marketing en heb de voorbije weken stage gelopen bij Plopsaland De Panne. Mijn stage vond plaats op de sales afdeling van Plopsa waar ik me voornamelijk bezig hield met B2B relaties. Het leukste aan mijn stage was dat ze zo afwisselend was: bureauwerk werd afgewisseld met het meevolgen van verkoopsgesprekken, parntershipmeetings en salesmeetings waardoor ik een heel verscheiden takenpakket had en veel heb bijgeleerd. Een stage zou ik zeker aanraden aan iedereen die hierover twijfelt aangezien dit voor mij een van de leerrijkste periodes was aan de UGent. Uit de praktijk steek je veel meer op en maak je op een unieke manier kennis met het werkleven. Zo kon ik me een beter beeld vormen welke job me het beste ligt.  Ik ben dus heel tevreden dat ik een stage heb gekozen als keuzevak en kan het ten zeerste aanraden aan andere studenten aangezien dit volgens mij het leerrijkste keuzevak is uit de lijst. Graag zou ik dan ook Plopsa en specifiek mijn stagebegeleider willen bedanken voor de mooie kans die ik heb gekregen.”

Interesse? Belangrijke info en interessante stagevacatures vind je terug op de Ufora site 'Keuzevak Stage / Elective Course Internship FEB - FX00007'