Wat met wiskunde?

Wiskunde in Handelswetenschappen

Bekijk hieronder de kennisclips met toelichting over de inhoud, verwachte voorkennis en mogelijke voorbereiding voor de opleidingsonderdelen wiskunde in de bacheloropleiding of het schakelprogramma Handelswetenschappen.

Wiskunde in Economische wetenschappen, Toegepaste economische wetenschappen en Handelsingenieur

Bekijk hieronder de kennisclip met toelichting over de inhoud, verwachte voorkennis en mogelijke voorbereiding voor de opleidingsonderdelen wiskunde in het eerste gemeenschappelijke bachelorjaar Economische wetenschappen, Toegepaste economische wetenschappen en Handelsingenieur.

Zelftests en ijkingstoets

  • Je kan deelnemen aan de niet-verplichte en niet-bindende ijkingstoets wiskunde. De ijkingstoets is een oriënteringsproef, bedoeld om je te helpen bij de overgang van secundair naar hoger, academisch onderwijs. Met deze toets kun je nagaan of je beschikt over voldoende academisch potentieel én over de noodzakelijke wiskundige vaardigheden om één van onze opleidingen aan te vatten. Lees meer over de ijkingstoets.
  • Voor de opleiding Handelswetenschappen bestaat er een online zelftest waarin de verwachte voorkennis voor wiskunde wordt afgetoetst. Deze test is anoniem en gratis. Neem deel aan deze zelftest voor Handelswetenschappen.

Vakantiecursussen en voorbereiding

Voor wiskunde organiseren we een online cursus basisvaardigheden wiskunde en een vakantie- of opfriscursus wiskunde net voor de start van het academiejaar.

Lees meer over deze vakantiecursussen.

Meer informatie

In de onderstaande PDF-documenten staat uitgebreide informatie over de verwachte voorkennis en de inhoud van het opleidingsonderdeel wiskunde.